Vakantie op Schiermonnikoog

Duik in de zee op vakantie op SchiermonnikoogVoor wie houdt van een knusse, natuurrijke en gezellige bestemming, is een vakantie of weekendje weg op het Waddeneiland Schiermonnikoog een aanrader. Met een oppervlakte van 40 vierkante kilometer en minder dan 1000 inwoners is Schiermonnikoog namelijk met stip het kleinste bewoonde Waddeneiland. En nog autovrij ook!.

Dit betekent enerzijds dat u altijd op loopafstand bent van een gezellig restaurant of een strandtent. En anderzijds dat er extra veel aandacht kan worden besteed aan de natuur op het eiland. Jaarlijks ervaren tot wel 300.000 vakantiegangers het genot van een frisse zeebries, de klanken van de meeuwen, de warme zonnestralen en het verfrissende zeewater. Gaan we u er dit jaar ook aantreffen op vakantie of tijdens een weekendje Schiermonnikoog?

Opmerkelijk aan Schiermonnikoog is verder dat u er het breedste strand van Europa vindt aan de oostkant van het eiland. En dat het hele eiland één groot natuurpark is. Auto's van bezoekers zijn dan ook niet toegestaan. Maar u kunt uitstekend uw eigen fiets meenemen of anders op het eiland een fiets huren bij één van de vele verhuurbedrijven.

Naar Schiermonnikoog met Veerboot Wagenborg Het weer op Schiermonnikoog Stranden op Schiermonnikoog Weekendje Schiermonnikoog

De overtocht naar Schiermonnikoog met Wagenborg

Met de boot naar Schiermonnikoog op vakantieDe overtocht per veerboot naar Schiermonnikoog duurt slechts 50 minuten. Gedurende welke u even de benen kan strekken. De boot biedt ruimte genoeg om rond te wandelen of u kunt natuurlijk op het dek van de zon genieten. Heeft u nog wat brood bij u, dan vliegen er genoeg meeuwen rond om u er van af te helpen.

Om op Schiermonnikoog te komen, vertrekt u vanaf Lauwersoog. De vertrektijden overdag zijn in de zomermaanden om de twee uur van 9.30 tot 19.30 en voor de vroege vogels gaat er een boot om 6.30. Kijk voor alle boottijden op de website van Wagenborg.

Het weer op Schiermonnikoog tijdens uw vakantie

Laat u vertroetelen door de zon in het zeeklimaat van SchiermonnikoogIn de winter kunt u er langlaufen in de sneeuw en in de zomer kunt u heerlijk windsurfen dankzij de zeewind en het zeeklimaat. Het voordeel van een vakantie op Schiermonnikoog is dat de zeewind er voor zorgt dat eventuele regen snel voorbij is. En u ongeacht de temperatuur een verkoelend briesje kan verwachten.

De gemiddelde temperatuur op Schiermonnikoog ligt tussen juni en augustus rond de 20 graden, ideaal vakantieweer!

Stranden op Schiermonnikoog

Welkom op het breedste strand van Europa op SchiermonnikoogMet het breedste strand van Europa, is het niet zo vreemd dat er veel toeristen voor een dagje naar het strand komen. Op het breedste stuk is het strand op Schiermonnikoog tot wel honderden meters breed. Mede dankzij de korte oversteek is zelfs een dagje Schiermonnikoog goed mogelijk.

Mensen die met een hele andere reden op het strand wandelen, zijn strandjutters. Op zoek naar aangespoelde spullen, wandelen zij de kust van het eiland af. En vergist u zich niet, er spoelen namelijk regelmatig bijzondere dingen aan! Van koelkasten tot honderden flessen frisdrank en diverse grote vissoorten zoals bruinvissen en witflank dolfijnen.

Badstrand Prins Bernhardweg

Badstrand Prins Bernhardweg op Schiermonnikoog Het Badstrand op Schiermonnikoog ontdekt u aan het einde van de Prins Bernhardweg, net voorbij het Strandpaviljoen De Marlijn. Het brede strand is ongeacht het seizoen een bijzondere ervaring om te betreden. In de zomer natuurlijk om te zonnen, vliegeren en uiteraard te zwemmen. Maar [...] Badstrand Prins Bernhardweg verder lezen.

Noorderstrand, Paal 3

Noorderstrand, Paal 3 op Schiermonnikoog Ondanks dat Noorderstrand geen officiële benaming is van het strand aan het einde van de Badweg, staat het wel bekend om o.a. het nabijgelegen Restaurant Noderstraun (wat Noorderstrand betekent in het Schiermonnikoogs). Nog een herkenningspunt op dit stuk van het strand van Schiermonnikoog is natuurlijk [...] Noorderstrand, Paal 3 verder lezen.

Westerstrand

Het Westerstrand op Schiermonnikoog Het Westerstrand is de benaming van het strand aan de westkant van van Schiermonnikoog. Fiets of wandel door de Westerduinen en in het verlengde van het Westerburenpad ontdekt u de opgang naar het strand. Waar vandaag de dag het Westerstrand gelegen is, lag namelijk tot [...] Westerstrand verder lezen.

Tips voor een weekendje Schiermonnikoog

Spring tijdens uw weekendje Schiermonnikoog op de fiets en verken het eiland!Laat het maar aan het sfeervolle Schiermonnikoog over om van uw weekendje weg een succes te maken. Het gelijknamige dorp is in ieder geval een uitstekend beginpunt en uitvalsbasis voor uw verkenning van het eiland.

Zo wandelt of fietst u binnen enkele minuten naar de Westerplas of de Noorderduinen in. En dompelt u zich even snel onder in het zeewater op een zomerse dag.

Daarnaast zijn er de gezellige en typische evenementen die jaarlijks op de kalender te vinden zijn. Van de Struunmarkt om lekker rond te neuzen tot het Concours Hippique om van de getalenteerde ruiters te genieten. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden tijdens uw weekendje Schiermonnikoog.

Wat te doen op Schiermonnikoog Huisjes De Monnik Huisjes Klein Zwitserland Hotels & vakantie appartementen