Schiermonnikoog vakantie

Voor wie houdt van een knusse, natuurrijke en gezellige vakantiebestemming, is Schiermonnikoog een aanrader. Met een oppervlakte van 40 vierkante kilometer en minder dan 1000 inwoners is Schiermonnikoog met stip het kleinste Waddeneiland met bewoners. Dit betekent enerzijds dat u altijd op loopafstand bent van een gezellig restaurant of een strandtent en dat er extra veel aandacht kan worden besteed aan de natuur op het eiland. Jaarlijks ervaren tot wel 300.000 bezoekers het genot van een frisse zeebries, de klanken van de meeuwen, de warme zonnestralen en het verfrissende zeewater. Gaan we u er dit jaar ook aantreffen op vakantie?

Opmerkelijk aan dit Waddeneiland is dat u er het breedste strand van Europa vindt aan de oostkant van het eiland en dat het hele eiland één groot natuurpark is. Auto's van bezoekers zijn dan ook niet toegestaan, maar u kunt uitstekend uw eigen fiets meenemen of anders op het eiland een fiets huren bij één van de vele verhuurbedrijven.

Veerboot Het weer Stranden Weekendje weg

Schiermonnikoog vakantie - Veerboot Wagenborg

Met de boot naar Schiermonnikoog op vakantieDe oversteek per veerboot naar Schiermonnikoog duurt slechts 50 minuten, gedurende welke u even de benen kan strekken. De boot biedt ruimte genoeg om rond te wandelen of u kunt natuurlijk op het dek van de zon genieten. Heeft u nog wat brood bij u, dan vliegen er genoeg meeuwen mee om u er van af te helpen.

Om op Schiermonnikoog te komen, vertrekt u van Lauwersoog. De vertrektijden overdag zijn in de zomermaanden om de twee uur van 9.30 tot 19.30 en voor de vroege vogels gaat er een boot om 6.30. Kijk voor alle boottijden op de website van Wagenborg.

Schiermonnikoog vakantie - Het weer

Laat u vertroetelen door de zon in het zeeklimaat van SchiermonnikoogIn de winter kunt u er langlaufen in de sneeuw en in de zomer kunt u heerlijk windsurfen dankzij de zeewind en het zeeklimaat. Het voordeel van een vakantie op eigenlijk alle Waddeneilanden en dus ook Schiermonnikoog is dat de zeewind er voor zorgt dat eventuele regen snel voorbij is en u ongeacht de temperatuur een verkoelend briesje kan verwachten.

De gemiddelde temperatuur op Schiermonnikoog ligt tussen juni en augustus rond de 20 graden, ideaal vakantieweer!

Schiermonnikoog vakantie - Stranden

Welkom op het breedste strand van Europa op SchiermonnikoogMet het breedste strand van Europa, tot wel honderden meters breed, is het niet zo vreemd dat er veel toeristen voor een dagje naar het strand komen. Mede dankzij de korte oversteek is dit goed mogelijk.

Mensen die met een hele andere reden op het strand wandelen, zijn strandjutters. Op zoek naar aangespoelde spullen, wandelen zij de kust van het eiland af. En vergist u zich niet, er spoelen namelijk regelmatig bijzondere dingen aan! Van koelkasten tot honderden flessen frisdrank en diverse grote vissoorten zoals bruinvissen en witflank dolfijnen.

Stranden verder lezen

Schiermonnikoog vakantie - Weekendje weg

Spring tijdens uw weekendje Schiermonnikoog op de fiets en verken het eiland!Laat het maar aan het sfeervolle Schiermonnikoog over om van uw weekendje weg een succes te maken. Het gelijknamige dorp is in ieder geval een uitstekend beginpunt en uitvalsbasis voor uw verkenning van het eiland.

Zo wandelt of fietst u binnen enkele minuten naar het de Westerplas of de Noorderduinen in en dompelt u zich even snel onder in het zeewater tijdens een zomerse dag.

Daarnaast zijn er de gezellige en typische evenementen die jaarlijks op de kalender te vinden zijn. Van de Struunmarkt om lekker rond te neuzen en het Concours Hippique om van de getalenteerde ruiters te genieten behoren allemaal tot de mogelijkheden tijdens uw (lang) weekendje Schiermonnikoog.

Wat te doen op Schiermonnikoog Huisjes De Monnik Huisjes Klein Zwitserland Hotels & vakantie appartementen