Vakantie op Vlieland

Een strandvakantie op VlielandDe leukste tips voor uw vakantie op Vlieland op een rijtje.

Het Waddeneiland Vlieland ligt het verst verwijderd van het vaste land. Dit, in combinatie met het kleine aantal auto's, maken het eiland tot een heerlijk afgelegen en rustige vakantiebestemming. Bezoekers mogen hun auto namelijk niet meenemen naar Vlieland.

Grotendeels zijn de iets meer dan 1100 inwoners van Vlieland nauw betrokken bij toerisme en zorgen ervoor dat u uw vakantie op het eiland in alle rust en comfort kan doorbrengen. Wees voorbereid op een heerlijk weekje of weekendje weg!

Veerboot Vlieland Weer Vlieland Stranden Vlieland Weekendje Vlieland

De overtocht naar Vlieland met Rederij Doeksen

Met de veerboot van Rederij Doeksen op vakantie naar VlielandU maakt de overtocht naar Vlieland per veerboot met Rederij Doeksen. Vanaf de vertrekhaven in Harlingen kunt u rustig achterover gaan zitten en het vakantiegevoel al lekker tot u door laten dringen terwijl u in anderhalf uur met de veerdienst of in drie kwartier met de sneldienst de haven bij Oost-Vlieland (het enige dorp op het eiland) bereikt.

Ook bestaat er een bootverbinding tussen Terschelling en Vlieland, van dezelfde Rederij Doeksen, die u in een half uur de gelegenheid biedt om ook een ander eiland te bezoeken. Maakt u liever een uitstapje van Vlieland naar Texel, maak dan de overtocht met de veerdienst van Rederij De Vriendschap. Lekker eilandhoppen op de Wadden!

Het weer tijdens uw vakantie op Vlieland

Geniet op vakantie op Vlieland van de hemelsblauwe luchtZon, zee, strand en natuur zijn nog leuker dankzij het zeeklimaat dat er voor zorgt dat de gemiddelde temperatuur in augustus rond de 21 graden ligt. Dankzij de ligging biedt de wind de nodige verkoeling in de vorm van een heerlijk zeebriesje tijdens uw vakantie op Vlieland.

Een ander bijkomend voordeel van dit briesje is dat eventuele bewolking vrijwel altijd snel overwaait. Ook ligt rond deze periode de zeetemperatuur op 17 graden, dus laat u op vakantie lekker onderdompelen in het zeewater!

De mooiste stranden op Vlieland

Met 12 kilometer strand kunt u op Vlieland heerlijk wandelen en o.a. de hoogste duin van de Waddeneilanden, de Vuurboetsduin van 40 meter hoog, beklimmen. Net zoals de rest van het eiland, kunt u op het strand verwachten heerlijk tot rust te komen en een optimale natuurvakantie te beleven. En het mooiste is dat uw hond gewoon los mee mag!

Havenstrand

Havenstrand bij de Aanloophaven Vlieland Behalve aan de oostkant bevindt zich ook aan de noord- westkant van Vlieland een stuk strand, vlak naast de Aanloophaven Vlieland. Deze haven wordt ook wel Waddenhaven Vlieland en jachthaven genoemd, gezien de vele zeiljachten die er aanmeren. Op het strand kunt u vanwege de [...] Havenstrand verder lezen.

Strand bij Oost-Vlieland

Strand bij Oost-Vlieland op Vlieland Ondanks dat u overal langs de oostkant van Vlieland het strand op kan, is het strand bij Oost-Vlieland (tussen paal 50 en paal 51) verreweg het populairst en een drukbezocht in de zomer. Wandel of fiets vanuit het centrum van Oost-Vlieland de Badweg af en [...] Strand bij Oost-Vlieland verder lezen.

Tips voor een weekendje weg op Vlieland

Geniet van het pittoreske Vlieland tijdens een weekendje wegZelfs een weekendje Vlieland is al een heerlijke manier om te ontsnappen aan de drukte van het alledaagse leven.

Daarnaast is struinen door de Dorpsstraat van het enige dorp op het eiland, Oost-vlieland, ook een gegarandeerd ontspannen tochtje. Het beschermde dorpsgezicht telt maar liefst 40 rijksmonumenten. Oh en gezellige restaurantjes en kroegjes waar u lekker op het terras bij aan kunt schuiven natuurlijk.

Gedurende het jaar vult ook de evenementenkalender van Vlieland zich met kunstzinnige en culinaire evenementen. Van Into The Great Wide Open tot de Amusetour maken uw weekendje Vlieland enkel een groter feest.

Wat te doen op Vlieland Huisjes Ankerplaats Huisjes Duinkersoord Huisjes Vliepark Hotels