Vakantie op Texel

Vakantie op TexelTexel ontvangt zo'n 800.000 bezoekers per jaar. Wordt één van die bezoekers en boek een heerlijk weekendje weg of vakantie op Texel!

Ten noorden van de kust van Noord Holland ligt Texel, het grootste en meest bezochte waddeneiland. Het is een zeer divers eiland met brede zandstranden, uitgestrekte natuurparken, bossen en schilderachtige dorpjes.

Een typisch fenomeen dat u hoe dan ook mee zult krijgen, zijn de vele schapen op Texel die u overal langs, op en achter de dijken aan zult treffen. De beroemde Texelse wol moet natuurlijk ergens vandaan komen!

Veerboot Texel Stranden Texel Strandpaviljoens Texel Weekendje Texel

De overtocht naar Texel met Teso

Teso overtocht op vakantie naar TexelMet de veerdienst van Teso (Texels Eigen Stoomboot Onderneming) vaart u van Den Helder naar ’t Horntje op Texel. Vanaf Den Helder is er elk uur een afvaart van half zeven ’s ochtends tot half tien ’s avonds, waarbij de boot vertrekt op het halve uur. Vanaf Texel is er elk uur een afvaart van 6 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds, ook op het halve uur.

De oversteek duurt ongeveer 20 minuten en alle voertuigen, van fietsen tot auto’s, kunnen mee op de veerboot en naar Texel. Bestelt u online uw tickets voor de oversteek bij Teso, dan scheelt dat u weer in de wachttijd.

Wilt u een keer het autovrije Vlieland bezoeken tijdens uw vakantie op Texel, dan kan dat o.a. met Rederij de Vriendschap die in ieder geval in het hoogseizoen dagelijkse overtochten maakt.

Het weer tijdens uw vakantie op Texel

Zon, zee en strand op vakantie naar TexelZo weinig mogelijk regen in lente en zomer, zoveel mogelijk zon en te allen tijde een heerlijk zomers briesje dat voor de nodige verkoeling biedt.

Dankzij de warmte van de zee valt er in het voorjaar relatief weinig en in het najaar juist net iets meer regen. Maar dan nog altijd maar voor een korte periode dankzij de altijd aanwezige wind.

Kortom, een heerlijk zeeklimaat dat uw vakantie op Texel een gegarandeerd succes maakt. Waar anders vindt u in Nederland in juli gemiddeld 8 uur zon per dag? Welkom op Texel!

De mooiste stranden op Texel

Stranden op Texel voor een heerlijke strandvakantieZwemmen, surfen, vliegeren of met een kano door de branding? Het kan allemaal op het Texelse strand.

Op het 35 kilometer lange strand van Texel, zult u zeker een mooi plekje vinden om uw handoek neer te leggen en een verfrissende duik in de zee nemen. Met schoon zwemwater en strand, voldoende toiletten en een goede EHBO dienst is een lekkere strandvakantie op Texel gegarandeerd!

Strand bij De Cocksdorp

Strand bij De Cocksdorp op Texel Het noordelijkste stukje strand ontdekt u zo'n beetje van Paal 28 tot paal 33 bij De Cocksdorp, met in het midden de vuurtoren. Dankzij het brede strand zijn, naast lekker zonnen, wandelen en het bouwen van zandkastelen, ook strand- en watersporten een populaire bezigheid. Van [...] Strand bij De Cocksdorp verder lezen.

Strand bij De Koog (Kogerstrand)

Strand bij De Koog op Texel Het strand bij De Koog loopt ongeveer van Paal 19 tot Paal 21 en wordt door slechts een smalle duinrand gescheiden van De Koog zelf. U begrijpt al dat de bereikbaarheid en centrale ligging dit in de zomer een populaire bestemming maken. Van zonnebaden tot [...] Strand bij De Koog (Kogerstrand) verder lezen.

Strand bij Hoornderslag

Strand bij Hoornderslag op Texel Een heel stuk zuidelijker op Texel ontdekt u ter hoogte van Paal 9 het strand bij Hoornderslag. Zowel door de ligging (minder centraal) als door de langere wandeling door de duinen is het hier in de zomervakantie vaak iets rustiger. Dit maakt het dan ook [...] Strand bij Hoornderslag verder lezen.

De gezelligste strandpaviljoens op een rijtje

Strandpaviljoens TexelBezoekt u tijdens uw vakantie op Texel één van de diverse stranden, dan zijn ook de vele strandpaviljoens een aanrader om even binnen te wandelen.

Van Den Hoorn tot aan De Cocksdorp ontdekt u namelijk tientallen strandpaviljoens waar u heerlijk achterover kunt leunen terwijl u geniet van het uitzicht over de zee. In de zomer met een lekker verkoelend drankje en in de winter met iets lekker warms.

Strandpaviljoen Paal 17 Aan Zee

Strandpaviljoen Paal 17 Aan Zee op Texel Bij Paal 17 op Texel treft u maar liefst 2 strandpaviljoens aan. Aan de ene kant Paal 17 Aan Zee dat het hele jaar door geopend is, aan de andere Paal 17 Zomers dat vanaf Pasen de deuren opent. Strandpaviljoen Paal 17 Aan Zee dat [...] Strandpaviljoen Paal 17 Aan Zee verder lezen.

Strandpaviljoen Paal 17 Zomers

Strandpaviljoen Paal 17 Zomers op Texel Bij Paal 17 op Texel treft u behalve Paal 17 Aan Zee vanaf Pasen ook Paal 17 Zomers aan. Dit zomerse zusje is waar u de luchtige zomerse sfeer centraal staat. Van de lounge banken tot de grote tafels zijn dan ook populaire hotspots om [...] Strandpaviljoen Paal 17 Zomers verder lezen.

Strandpaviljoen Paal 19

Strandpaviljoen Paal 19 op Texel Een sfeervol houten terras met dito stoelen, voorzien van lekkere kussens met uitzicht op de zee en het strand. Dat is Strandpaviljoen Paal 19 op Texel! En of u nou in de winter aanklopt of in de zomer op uw slippertjes het terras op sloft. [...] Strandpaviljoen Paal 19 verder lezen.

Strandpaviljoen Paal 9

Strandpaviljoen Paal 9 op Texel Het rustieke houten Strandpaviljoen Paal 9 bij Den Hoorn op Texel biedt bezoekers te midden van het natuurrijke landschap een lekkere plek om te onthaasten. Omringd door de duinen waar u wellicht ook nog een Schotse Hooglander tegen het lijf loopt, vergeet u even waar [...] Strandpaviljoen Paal 9 verder lezen.

Strandpaviljoen Twaalf

Strandpaviljoen Twaalf op Texel Voordat u bij Strandpaviljoen Twaalf bent, bent u dankzij de rustgevende natuur natuur op het pad er naartoe al helemaal in de stemming om lekker uit te waaien of eens achterover te zakken in het zonnetje. Met de palmbomen op het terras, comfortabele loungebanken, cocktails [...] Strandpaviljoen Twaalf verder lezen.

Strandpaviljoen Vijftien

Strandpaviljoen Vijftien op Texel Bij Paal 15 (beter bekend als Westerslag) op Texel ontdekt u op het strand het Strandpaviljoen Vijftien waar u welkom wordt geheten om heerlijk tot rust te komen. Laat u om te beginnen positief verrassen door de smakelijke menukaart met o.a. lokale lekkernijen. Van Texelse [...] Strandpaviljoen Vijftien verder lezen.

Beachclub Texel

Beachclub Texel (Strandpaviljoen Paal 19 Half) op Texel Uitgewaaid en toe aan wat lekker warms? Na een dagje strand lekker wat verkoeling? Bij Beachclub Texel (voorheen Strandpaviljoen Paal 19 Half) kunt u het hele jaar door terecht. Op het menu ontdekt u o.a. lekkere verse vis uit de Noordzee en smakelijke recht toe [...] Beachclub Texel verder lezen.

Bries20

Strandpaviljoen Bries20 op Texel Wandel vanuit De Koog via de Badweg het strand op en gelijk ziet u links voor u op het strand Bries20 (voorheen De Strandhut) verschijnen. Een luxe en relaxte strandtent, populair bij de diverse toeristen die het plaatsje rijk is. Op het hippe en gezellige [...] Bries20 verder lezen.

Strandpaviljoen FARO2

Strandpaviljoen FARO2 op Texel Vanaf het ruime buitenterras kijkt u bij Strandpaviljoen FARO2 rechtstreeks op het strand en de zee op het noordelijkste puntje van Texel. De moderne maar rustige inrichting en vriendelijke service maken al snel dat u hier heerlijk aan uw ontspanning toekomt na een dagje strand. [...] Strandpaviljoen FARO2 verder lezen.

Strandpaviljoen Kaap Noord

Strandpaviljoen Kaap Noord op Texel Toe aan een ongedwongen uitje op het strand? Kom gezellig naar Strandpaviljoen Kaap Noord op het noordoostelijke puntje van Texel! Allereerst mag de hond op het strand voor het paviljoen gewoon lekker los en kunt u dus heerlijk samen rondrennen. Vervolgens komt u lekker op [...] Strandpaviljoen Kaap Noord verder lezen.

Strandpaviljoen Paal 28

Strandpaviljoen Paal 28 op Texel Met regelmatig leuke activiteiten zoals o.a. salsa avonden kunt u vanaf vroeg in het jaar terecht bij Strandpaviljoen Paal 28 aan de noordkant van Texel. Om te beginnen heeft u hier een prachtig uitzicht over het strand en de zee. U kunt er dan ook [...] Strandpaviljoen Paal 28 verder lezen.

Strandpaviljoen Strandpaal 21

Strandpaviljoen Strandpaal 21 op Texel Na een kleine wandeling langs het bos en door de duinen vlakbij het centrum van De Koog, arriveert u bij de Strandslag Paal 21, waar het gelijknamige strandpaviljoen met uitzicht over het strand op u wacht. Het ontwerp van Strandpaviljoen Strandpaal 21 maakt dat het [...] Strandpaviljoen Strandpaal 21 verder lezen.

Torenrestaurant Texel

Torenrestaurant Texel op Texel Het hele jaar door kunt u bij het Torenrestaurant Texel aan de voet van de vuurtoren terecht na uw dagje strand of op rondrit over het eiland. Op dit noordelijkste puntje van Texel heeft u een uitzicht over het breedste strand van Texel terwijl u [...] Torenrestaurant Texel verder lezen.

Tips voor een weekendje weg op Texel

Beleef Texel tijdens een heerlijk weekendje wegBehalve voor vakanties, is ook een weekendje weg op Texel een populaire keuze.

Zonder naar het buitenland te hoeven, bent u er hier dan ook volledig tussen uit. Dankzij het kleine oppervlak kunt u namelijk tijdens een weekend toch al een groot deel van het eiland verkennen. Van de natuurgebieden die het eiland rijk is tot de stranden en sfeervolle dorpjes.

Hou ook de evenementenkalender goed in de gaten en plan uw weekendje weg bijvoorbeeld tijdens Sommeltjespop of Texel Culinair. Of u uw weekendje weg overigens liever in een hotel of in een vakantiehuisje doorbrengt: aan beide is op het eiland geen tekort.

Wat te doen op Texel Vakantieparken & huisjes Hotels