Texel vakantie

Ten noorden van de kust van Noord Holland ligt Texel, het grootste en meest bezochte waddeneiland. Het is een zeer divers eiland met brede zandstranden, uitgestrekte natuurparken, bossen en schilderachtige dorpjes. Het eiland is voor een groot deel afhankelijk van toeristen uit eigen land en uit Duitsland die er hun vakanties boeken.

Een typisch fenomeen dat u hoe dan ook mee zult krijgen, zijn de vele schapen op Texel die u overal langs, op en achter de dijken aan zult treffen. De beroemde Texelse wol moet natuurlijk ergens vandaan komen!

Texel ontvangt zo'n 800.000 bezoekers per jaar. Wordt één van die bezoekers en boek een heerlijke vakantie op Texel!

Veerboot Het weer Stranden Strandpaviljoens Weekendje weg

Texel vakantie - Veerboot Teso

Teso overtocht op vakantie naar TexelMet de veerdienst van Teso (Texels Eigen Stoomboot Onderneming) vaart u van Den Helder naar ’t Horntje op Texel. Vanaf Den Helder is er elk uur een afvaart van half zeven ’s ochtends tot half tien ’s avonds, waarbij de boot vertrekt op het halve uur. Vanaf Texel is er elk uur een afvaart van 6 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds, ook op het halve uur.

De oversteek duurt ongeveer 20 minuten en alle voertuigen, van fietsen tot auto’s, kunnen mee op de veerboot en naar Texel. Bestelt u online uw tickets voor de oversteek bij Teso, dan scheelt dat u weer in de wachttijd. Wilt u een keer het autovrije Vlieland bezoeken tijdens uw vakantie op Texel, dan kan dat o.a. met Rederij de Vriendschap die in ieder geval in het hoogseizoen dagelijkse overtochten maakt.

Texel vakantie - Het weer

Zon, zee en strand op vakantie naar TexelZo weinig mogelijk regen in lente en zomer, zoveel mogelijk zon en te allen tijde een heerlijk zomers briesje dat voor de nodige verkoeling biedt.

Dankzij de warmte van de zee valt er in het voorjaar relatief weinig en in het najaar juist net iets meer regen. Maar dan nog altijd maar voor een korte periode dankzij de altijd aanwezige wind.

Kortom, een heerlijk zeeklimaat dat uw vakantie op Texel een gegarandeerd succes maakt. Waar anders vindt u in Nederland in juli gemiddeld 8 uur zon per dag? Welkom op Texel!

Texel vakantie - Stranden

Stranden op Texel voor een heerlijke strandvakantieZwemmen, surfen, vliegeren of met een kano door de branding? Het kan allemaal op het Texelse strand.

Op het 35 kilometer lange strand van Texel, zult u zeker een mooi plekje vinden om uw handoek neer te leggen en een verfrissende duik in de zee nemen. Met schoon zwemwater en strand, voldoende toiletten en een goede EHBO dienst is een lekkere strandvakantie op Texel gegarandeerd!

Stranden verder lezen

Texel vakantie - Strandpaviljoens

Strandpaviljoens TexelBezoekt u tijdens uw vakantie op Texel één van de diverse stranden, dan zijn ook de vele strandpaviljoens een aanrader om even binnen te wandelen.

Van Den Hoorn tot aan De Cocksdorp ontdekt u namelijk tientallen strandpaviljoens waar u heerlijk achterover kunt leunen terwijl u geniet van het uitzicht over de zee. In de zomer met een lekker verkoelend drankje en in de winter met iets lekker warms.

Strandpaviljoens verder lezen

Texel vakantie - Weekendje weg

Beleef Texel tijdens een heerlijk weekendje wegBehalve voor vakanties, is Texel ook een populaire bestemming voor een weekendje weg.

Zonder naar het buitenland te hoeven, bent u er hier dan ook volledig tussen uit. Dankzij het kleine oppervlak kunt u namelijk tijdens een weekend toch al een groot deel van het eiland verkennen. Van de natuurgebieden die het eiland rijk is tot de stranden en sfeervolle dorpjes.

Hou ook de evenementenkalender goed in de gaten en plan uw weekendje weg bijvoorbeeld tijdens Sommeltjespop of Texel Culinair. Of u uw weekendje weg overigens liever in een hotel of in een vakantiehuisje doorbrengt aan beide is op het eiland geen tekort.

Wat te doen op Texel Vakantieparken & huisjes Hotels