Vakantie op Texel

Vakantie op TexelEen weekendje Texel is een populaire besteding tijdens de vakantie. Wist u dat Texel zo'n 800.000 bezoekers per jaar ontvangt?

Texel is dan ook het grootste en meest bezochte waddeneiland, gelegen ten noorden van de kust van Noord-Holland. Het is een zeer diverse vakantiebestemming met brede zandstranden, uitgestrekte natuurparken, bossen en schilderachtige dorpjes.

Een typisch fenomeen op Texel zijn de vele schapen die u overal langs, op en achter de dijken aan zult treffen. De oorsprong van de beroemde Texelse wol.

Veerboot Texel Stranden Texel Strandpaviljoens Texel Weekendje Texel

De overtocht naar Texel met Teso

Met de veerdienst van Teso (Texels Eigen Stoomboot Onderneming) vaart u van Den Helder naar ’t Horntje op Texel. Vanaf Den Helder is er elk uur een afvaart van half zeven ’s ochtends tot half tien ’s avonds, waarbij de boot vertrekt op het halve uur. Vanaf Texel is er elk uur een afvaart van 6 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds, ook op het halve uur.

Veerboot Texel

Veerboot Texel Met de veerboot vanaf Den Helder gaat uw vakantie op Texel officieel van start! Meerdere malen per dag (om het uur) bent u dan ook welkom om de overtocht van Den Helder naar 't Horntje op Texel te maken. En wist u dat de overtocht [...] Veerboot Texel verder lezen.

Het weer tijdens uw vakantie op Texel

Zon, zee en strand op vakantie naar TexelZo weinig mogelijk regen in lente en zomer, zoveel mogelijk zon en te allen tijde een heerlijk zomers briesje dat voor de nodige verkoeling biedt.

Dankzij de warmte van de zee valt er in het voorjaar relatief weinig en in het najaar juist net iets meer regen. Maar dan nog altijd maar voor een korte periode dankzij de altijd aanwezige wind.

Kortom, een heerlijk zeeklimaat dat uw vakantie op Texel een gegarandeerd succes maakt. Waar anders vindt u in Nederland in juli gemiddeld 8 uur zon per dag? Welkom op Texel!

De mooiste stranden op Texel

Zwemmen, surfen, vliegeren of met een kano door de branding? Het kan allemaal op het Texelse strand.

Op het 35 kilometer lange strand van Texel, zult u zeker een mooi plekje vinden om uw handdoek neer te leggen en een verfrissende duik in de zee nemen. Met schoon zwemwater en strand, voldoende toiletten en een goede EHBO dienst is een lekkere strandvakantie op Texel gegarandeerd!

Strand bij De Cocksdorp

Strand bij De Cocksdorp op Texel Het noordelijkste stukje strand op Texel ontdekt u van Paal 28 tot paal 33 bij De Cocksdorp. Met in het midden de vuurtoren. Dankzij het brede strand zijn ook strand- en watersporten een populaire bezigheid. Van blokarten tot kitesurfen behoren hier tot de mogelijkheden. Naast [...] Strand bij De Cocksdorp verder lezen.

Strand bij De Koog (Kogerstrand)

Strand bij De Koog op Texel Het strand bij De Koog op Texel loopt ongeveer van Paal 19 tot Paal 21. En wordt door slechts een smalle duinrand gescheiden van De Koog zelf. U begrijpt al dat de bereikbaarheid en centrale ligging dit in de zomer een populaire bestemming maken. Van [...] Strand bij De Koog (Kogerstrand) verder lezen.

Strand bij Hoornderslag

Strand bij Hoornderslag op Texel Het strand bij Hoornderslag ligt aan de zuidkant van Texel ter hoogte van Paal 9. Zowel door de ligging (minder centraal) als door de langere wandeling door de duinen is het hier in de zomervakantie vaak iets rustiger. Dit maakt het dan ook een meer [...] Strand bij Hoornderslag verder lezen.

De gezelligste strandpaviljoens op een rijtje

Bezoekt u tijdens uw vakantie op Texel één van de diverse stranden, dan zijn ook de vele strandpaviljoens een aanrader om even binnen te wandelen.

Van Den Hoorn tot aan De Cocksdorp ontdekt u namelijk tientallen strandpaviljoens waar u heerlijk achterover kunt leunen terwijl u geniet van het uitzicht over de zee. In de zomer met een lekker verkoelend drankje en in de winter met iets lekker warms.

Strandpaviljoen Paal 17 Aan Zee

Strandpaviljoen Paal 17 Aan Zee op Texel Bij Paal 17 op Texel treft u maar liefst 2 strandpaviljoens aan. Aan de ene kant Paal 17 Aan Zee dat het hele jaar door geopend is, aan de andere Paal 17 Zomers dat vanaf Pasen de deuren opent. Strandpaviljoen Paal 17 Aan Zee dat [...] Strandpaviljoen Paal 17 Aan Zee verder lezen.

Strandpaviljoen Paal 17 Zomers

Strandpaviljoen Paal 17 Zomers op Texel Bij Paal 17 op Texel treft u behalve Paal 17 Aan Zee vanaf Pasen ook Paal 17 Zomers aan. Dit zomerse zusje is waar u de luchtige zomerse sfeer centraal staat. Van de lounge banken tot de grote tafels zijn dan ook populaire hotspots om [...] Strandpaviljoen Paal 17 Zomers verder lezen.

Strandpaviljoen Paal 19

Strandpaviljoen Paal 19 op Texel Welkom bij Strandpaviljoen Paal 19 op Texel! Een sfeervol houten terras met dito stoelen, voorzien van lekkere kussens met uitzicht op de zee en het strand. En of u nou in de winter aanklopt of in de zomer op uw slippertjes het terras op sloft. [...] Strandpaviljoen Paal 19 verder lezen.

Strandpaviljoen Paal 9

Strandpaviljoen Paal 9 op Texel Het rustieke houten Strandpaviljoen Paal 9 bij Den Hoorn op Texel biedt bezoekers een lekkere plek om te onthaasten. Omringd door de duinen waar u wellicht ook nog een Schotse Hooglander tegen het lijf loopt, laat u de drukte van het dagelijks leven even helemaal [...] Strandpaviljoen Paal 9 verder lezen.

Strandpaviljoen Peek aan Zee

Strandpaviljoen Peek aan Zee Strandpaviljoen Peek aan Zee ontdekt u bij Paal 15 (beter bekend als Westerslag) op Texel. Waar u welkom wordt geheten om heerlijk tot rust te komen. Laat u om te beginnen positief verrassen door de smakelijke menukaart met o.a. lokale lekkernijen. Van Texelse kaas tot [...] Strandpaviljoen Peek aan Zee verder lezen.

Strandpaviljoen Twaalf

Strandpaviljoen Twaalf op Texel Strandpaviljoen Twaalf op Texel is waar u heerlijk achterover zakt in het zonnetje. En waar u dankzij de rustgevende natuur op het pad er naartoe al helemaal in de stemming bent. Bij Strandpaviljoen Twaalf heeft u al snel het idee dat u zich in het [...] Strandpaviljoen Twaalf verder lezen.

Beachclub Texel

Beachclub Texel (Strandpaviljoen Paal 19 Half) op Texel Bij Beachclub Texel (voorheen Strandpaviljoen Paal 19 Half) kunt u het hele jaar door terecht. Uitgewaaid en toe aan wat lekker warms? Na een dagje strand lekker wat verkoeling? Op het menu ontdekt u o.a. lekkere verse vis uit de Noordzee en smakelijke recht toe [...] Beachclub Texel verder lezen.

Bries20

Strandpaviljoen Bries20 op Texel Wandel vanuit De Koog via de Badweg het strand op en gelijk ziet u links voor u op het strand Bries20 verschijnen. Een luxe en relaxte strandtent, populair bij de vele toeristen die het plaatsje rijk is. Op het hippe en gezellige terras zakt u [...] Bries20 verder lezen.

Strandpaviljoen Faro Beach

Strandpaviljoen FARO2 op Texel Vanaf het ruime buitenterras kijkt u bij Strandpaviljoen Faro Beach rechtstreeks op het strand en de zee. En dat allemaal op het noordelijkste puntje van Texel. De moderne maar rustige inrichting en vriendelijke service maken al snel dat u hier heerlijk aan uw ontspanning toekomt [...] Strandpaviljoen Faro Beach verder lezen.

Strandpaviljoen Kaap Noord

Strandpaviljoen Kaap Noord op Texel Kom gezellig naar Strandpaviljoen Kaap Noord op het noordoostelijke puntje van Texel! Voor een ongedwongen uitje op het strand. Allereerst mag de hond op het strand voor het paviljoen gewoon lekker los en kunt u dus heerlijk samen rondrennen. Vervolgens komt u lekker op het [...] Strandpaviljoen Kaap Noord verder lezen.

Strandpaviljoen Paal 28

Strandpaviljoen Paal 28 op Texel Bij Strandpaviljoen Paal 28 aan de noordkant van Texel kunt u vanaf vroeg in het jaar terecht. Met regelmatig leuke activiteiten zoals o.a. salsa avonden! Om te beginnen heeft u hier een prachtig uitzicht over het strand en de zee. U kunt er dan ook [...] Strandpaviljoen Paal 28 verder lezen.

Strandpaviljoen Strandpaal 21

Strandpaviljoen Strandpaal 21 op Texel Na een kleine wandeling langs het bos en door de duinen vlakbij het centrum van De Koog, arriveert u bij de Strandslag Paal 21. Waar het gelijknamige strandpaviljoen met uitzicht over het strand op u wacht. Het ontwerp van Strandpaviljoen Strandpaal 21 maakt dat het [...] Strandpaviljoen Strandpaal 21 verder lezen.

Torenpaviljoen Texel

Torenrestaurant Texel op Texel Het hele jaar door kunt u bij het Torenpaviljoen Texel aan de voet van de vuurtoren terecht. Na uw dagje strand of op rondrit over het eiland. Op dit noordelijkste puntje van Texel heeft u een uitzicht over het breedste strand van Texel. Terwijl u [...] Torenpaviljoen Texel verder lezen.

Tips voor een weekendje weg op Texel

Beleef Texel tijdens een heerlijk weekendje wegBehalve voor vakanties, is ook een weekendje weg op Texel een populaire keuze.

Zonder naar het buitenland te hoeven, bent u er hier dan ook volledig tussen uit. Dankzij het kleine oppervlak kunt u namelijk tijdens een weekend toch al een groot deel van het eiland verkennen. Van de natuurgebieden die het eiland rijk is tot de stranden en sfeervolle dorpjes.

Hou ook de evenementenkalender goed in de gaten en plan uw weekendje weg bijvoorbeeld tijdens Sommeltjespop of Texel Culinair. Of u uw weekendje weg overigens liever in een hotel of in een vakantiehuisje doorbrengt: aan beide is op het eiland geen tekort.

Wat te doen op Texel Agenda Texel Vakantieparken Texel Hotels Texel