Vakantie op Terschelling

Zon zee en strand op vakantie op TerschellingTerschelling is een gezellige vakantiebestemming voor een weekendje of weekje weg! Niet zo gek met 80% van het eiland bestaande uit natuurgebied. Zon, zee en strand vindt u hier dus in overvloed. Mede dankzij het Oerol festival, dat jaarlijks tot wel 50.000 bezoekers trekt, ligt het totaal toeristen per jaar rond de 500.000.

Tijdens uw oversteek en ook tijdens uw vakantie op het Waddeneiland, zal u opvallen dat de vuurtoren Brandaris van 55 meter hoog één van de typische kenmerken is van Terschelling. Een ander unieke eigenschap van het eiland is de productie van Terschellinger Cranberry. Goed voor de gezondheid! En voor velen dan ook een reden om tijdens hun weekendje Terschelling een bezoek te brengen aan de Cranberry fabriek.

Veerboot naar Terschelling met Rederij Doeksen Het weer op Terschelling Stranden op Terschelling Weekendje Terschelling

De oversteek naar Terschelling met de boot

Veerboot Ms. Friesland van Rederij Doeksen naar TerschellingUw bezoek aan Terschelling begint met één van de veerboten van Rederij Doeksen. De boten naar Terschelling hebben als vertrekplaats Harlingen en komen op het eiland aan in West Terschelling. Het grootste dorp van het eiland. De duur van de oversteek varieert tussen de drie kwartier met de sneldienst en twee uur met de veerdienst. Van de veerdienst dient u gebruik te maken als u een auto mee naar Terschelling wilt nemen.

Mocht u verwachten dat u zich tijdens deze reis verveelt, dan kunnen we u gerust stellen. Er is namelijk aan boord van de boot ook al genoeg te doen. Van het voeren van de meeuwen tot het genieten van de zon en zeewind op het zonnedek! Binnen kunt u even wat lekkers te eten en drinken halen bij het buffet. N.B. Dit geldt voor de veerdienst, bij de sneldienst is er geen gelegenheid om u buiten te begeven.


Een andere optie is de sneldienst die van Terschelling naar Vlieland vaart. Daarmee bent u al binnen 30 minuten op het andere eiland en kunt u dus ook daar een uitstapje naartoe maken! Meer weten? Bekijk de boottijden op het volledige tijdschema van de verschillende diensten.

Het weer tijdens uw vakantie op Terschelling

Stralende zon op TerschellingDankzij de ligging van de Terschelling is de invloed van de zee groter dan op het vaste land. Dit betekent dat het zeeklimaat zorgt voor zachte temperaturen en een continue toestroom van zeewind.

Voor uw vakantie op Terschelling betekent dit een koel briesje en vele zonuren. En mocht het toch een keer regenen, dan in ieder geval niet gedurende een lange periode. Met een gemiddelde temperatuur van 21 graden in augustus is Terschelling een pracht van een vakantiebestemming.

Lekker actief op het strand op Terschelling

Geniet op vakantie van het eindeloze strand op TerschellingDe stranden op Terschelling hebben een totale lengte van wel dertig kilometer en hebben op sommige plekken een breedte van wel 500 meter. De drukst bezochte stranden vind u bij West aan Zee en Midsland aan Zee aan de noordkant van Terschelling. Mede vanwege de diverse vakantiewoningen die hier te vinden zijn.

Maar op de brede stranden is ‘druk’ nogal relatief. Zoals u zult ervaren wanneer u alsnog alle ruimte heeft om uw handdoek neer te leggen. Bij het strand kunt u zich waarschijnlijk al wel voorstellen wat er o.a. te doen is. Vele strandpaviljoens, windsurfen, kite surfen en lange wandelingen zijn nog maar enkele van de beschikbare opties.

Badstrand Midsland aan Zee

Badstrand Midsland aan Zee op Terschelling Bij het dorp Midsland aan Zee wandelt u langs de met-duinhuisjes-gevulde-duinen zo het strand op. Maar dan bent u er nog niet! Het strand is hier namelijk zo breed dat het ook nog wel enkele minuten kost om bij zee te komen. Groot voordeel is [...] Badstrand Midsland aan Zee verder lezen.

Badstrand West aan Zee

Strand bij West aan Zee Aan het einde van de Badweg op Terschelling houden de duinen nog enkele stappen het strand verborgen. Maar heten u vervolgens welkom met het uitzicht over de zee en het Paviljoen West aan Zee. Net als de rest van het Noordzeestrand op Terschelling, is ook [...] Badstrand West aan Zee verder lezen.

Groene strand

Groene strand bij West-Terschelling Het Groene strand op Terschelling is niet een strand zoals u dat gewend bent. Het is het gebied dat tussen West-Terschelling en de Noordsvaarder ligt. Met een uitzicht op Vlieland en de boten die West-Terschelling in- en uitvaren. Dit maakt het gebied dan ook gematigd [...] Groene strand verder lezen.

Badstrand Formerum

Badstrand Formerum op Terschelling Bezoek het badstrand Formerum voor een schoon en door de duinen omlijst strand. Net voorbij Midsland aan Zee ter hoogte van Formerum. Aan het eind van de Badweg Formerum passeert u eerst het Strandhotel. Volgens eigen zeggen het best bewaarde geheim van Terschelling. En wandelt [...] Badstrand Formerum verder lezen.

Badstrand Hoorn

Badstrand Hoorn op Terschelling Welkom op het Badstrand Hoorn! Een klein stukje verwijderd van Hoorn op Terschelling aan het einde van Badweg. In tegenstelling tot de andere badstranden komt u hier niet in de buurt met de auto. Met de fiets of al wandelend bereikt u het echter met [...] Badstrand Hoorn verder lezen.

Badstrand Oosterend

Strand bij Oosterend op Terschelling Bij Oosterend, richting het oosten op Terschelling, kunt u genieten van een prachtig breed zandstrand. De meest bekende mijlpaal is hier het Heartbreak Hotel dat volledig in de jaren 50 sfeer is ingericht. Niet aan het eind van Lonely Street, maar van de Oosterender Badweg. [...] Badstrand Oosterend verder lezen.

Tips voor een weekendje Terschelling

Zon, zee en strand tijdens een weekendje TerschellingKilometers lange stranden bieden tijdens een weekendje Terschelling dé gelegenheid om heerlijk te wandelen. Van het Groene strand tot Badstrand Oosterend ontdekt u tijdens uw wandeling ook diverse strandpaviljoens. En de hond? Die mag gewoon mee! In de beschermde natuurgebieden en duinen moet deze wel aangelijnd worden. Maar dan ontdekt u ook de mooiste flora en fauna.

De dorpen zelf bieden ook een leuke gelegenheid voor een gezellig uitje. Van West-Terschelling met de iconische Brandaris tot de sfeervolle kleine straatjes van Midsland. Wist u trouwens dat in de dorpen de burenplicht geldt?

Behalve de dorpen, is ook de evenementenkalender gevuld met traditie. Van de Sint Jan’s Draverij tot Sunderum passeren jaarlijks de revue en bieden een extra dimensie aan uw weekendje Terschelling

Wat te doen op Terschelling Agenda Terschelling Vakantiepark Terschelling Hotels Terschelling