Vakantie op Terschelling

Zon zee en strand op vakantie op TerschellingMet een groot deel van het eiland bestaande uit natuurgebied, namelijk rond de 80%, is Terschelling terecht een populaire vakantiebestemming voor vele Nederlanders. Zon, zee en strand vindt u hier ook in overvloed en mede dankzij het Oerol festival, dat jaarlijks tot wel 50.000 bezoekers trekt, ligt het totaal toeristen per jaar rond de 500.000. Een gezellige vakantiebestemming voor een weekendje of weekje weg dus!

Tijdens uw oversteek en ook tijdens uw vakantie op het Waddeneiland, zal u opvallen dat de vuurtoren Brandaris van 55 meter hoog één van de typische kenmerken is van Terschelling. Een ander unieke eigenschap van het eiland is de productie van Terschellinger Cranberry. Goed voor de gezondheid en voor velen een reden om tijdens hun weekend weg op Terschelling een bezoek te brengen aan de Cranberry fabriek.

Veerboot naar Terschelling met Rederij Doeksen Het weer op Terschelling Stranden op Terschelling Weekendje Terschelling

De oversteek naar Terschelling met de boot

Veerboot Ms. Friesland van Rederij Doeksen naar TerschellingOm op Terschelling te komen, maakt u gebruik van de veerboten van Rederij Doeksen. De boten naar Terschelling hebben als vertrekplaats Harlingen en komen op het eiland aan in West Terschelling, het grootste dorp van het eiland. De duur van de oversteek variëert tussen de drie kwartier met de sneldienst en twee uur met de veerdienst. Van de veerdienst dient u gebruik te maken als u een auto mee naar Terschelling wilt nemen.

Mocht u verwachten dat u zich tijdens deze reis verveelt, dan kunnen we u gerust stellen. Er is namelijk aan boord van de boot ook al genoeg te doen. Van het voeren van de meeuwen tot het genieten van de zon en zeewind op het zonnedek! Binnen kunt u even wat lekkers te eten en drinken halen bij het buffet. N.B. Dit geldt voor de veerdienst, bij de sneldienst is er geen gelegenheid om u buiten te begeven.


Een andere optie om te onthouden is de sneldienst die van Terschelling naar Vlieland vaart. Daarmee bent u al binnen 30 minuten op het andere eiland en kunt u dus ook daar een uistapje naartoe maken! Meer weten? Bekijk de boottijden op het volledige tijdschema van de verschillende diensten.

Het weer tijdens uw vakantie op Terschelling

Stralende zon op TerschellingDankzij de ligging van de Waddeneilanden is de invloed van de zee groter dan op het vaste land en dit betekent dat het zeeklimaat zorgt voor zachte temperaturen en een continue toestroom van zeewind.

Voor uw vakantie op Terschelling betekent dit een koel briesje, vele zonuren en mocht het toch een keer regenen, dan in ieder geval niet gedurende een lange periode. Met een gemiddelde temperatuur van 21 graden in augustus is Terschelling een pracht van een vakantiebestemming.

Lekker actief op het strand op Terschelling

Geniet op vakantie van het eindeloze strand op TerschellingDe stranden op Terschelling hebben een totale lengte van wel dertig kilometer en hebben op sommige plekken een breedte van wel 500 meter. De drukst bezochte stranden vind u bij West aan Zee en Midsland aan Zee aan de noordkant van Terschelling, mede vanwege de diverse vakantiewoningen die hier te vinden zijn.

Maar dat druk relatief is op de brede stranden zult u vanzelf ervaren wanneer u alle ruimte heeft om uw handdoek neer te leggen. Bij het strand kunt u waarschijnlijk al wel voorstellen wat er te doen is. Vele strandpaviljoens, windsurfen, kite surfen en lange wandelingen zijn nog maar enkele suggesties.

Badstrand Midsland aan Zee

Badstrand Midsland aan Zee op Terschelling Gelegen bij het dorp Midsland aan Zee, wandelt u langs de met duinhuisjes gevulde duinen zo het strand op. Maar dan bent u er nog niet! Het strand is hier namelijk zo breed dat het ook nog wel enkele minuten kost om bij zee te [...] Badstrand Midsland aan Zee verder lezen.

Badstrand West aan Zee

Strand bij West aan Zee Aan het einde van de Badweg op Terschelling houden de duinen nog enkele stappen het strand verborgen, maar heten u vervolgens welkom met het uitzicht over de zee en het Paviljoen West aan Zee. Net als de rest van het Noordzeestrand op Terschelling, is ook [...] Badstrand West aan Zee verder lezen.

Groene strand

Groene strand bij West-Terschelling Het Groene strand op Terschelling is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet een strand zoals u dat gewend bent. Het is het gebied dat tussen West-Terschelling en de Noordsvaarder ligt met een uitzicht op Vlieland en de boten die West-Terschelling in- en [...] Groene strand verder lezen.

Badstrand Formerum

Badstrand Formerum op Terschelling Voor een schoon en door de duinen omlijst strand begeeft u zich naar het Badstrand Formerum, net voorbij Midsland aan Zee ter hoogte van, inderdaad, Formerum. Aan het eind van de Badweg Formerum passeert u eerst het Strandhotel, volgens eigen zeggen het best bewaarde geheim [...] Badstrand Formerum verder lezen.

Badstrand Hoorn

Badstrand Hoorn op Terschelling Een klein stukje verwijderd van Hoorn op Terschelling bent u aan het einde van Badweg Hoorn welkom op het strand! In tegenstelling tot de andere badstranden, komt u hier niet in de buurt met de auto. Aan de andere kant, komt u met de fiets [...] Badstrand Hoorn verder lezen.

Badstrand Oosterend

Strand bij Oosterend op Terschelling Ook bij Oosterend, meer naar het oosten op Terschelling, kunt u genieten van een prachtig breed zandstrand. Meest bekende mijlpaal is hier het Heartbreak Hotel dat volledig in de jaren 50 sfeer is ingericht. Niet aan het eind van Lonely Street, maar van de Oosterender [...] Badstrand Oosterend verder lezen.

Tips voor een weekendje weg op Terschelling

Zon, zee en strand tijdens een weekendje TerschellingKilometers lange stranden bieden op Terschelling tijdens een weekendje weg de gelegenheid om heerlijk te wandelen. Van het Groene strand tot Badstrand Oosterend ontdekt u tijdens uw wandeling ook diverse strandpaviljoens. En de hond? Die mag gewoon mee! In de beschermde natuurgebieden en duinen moet deze weliswaar aangelijnd worden, maar dan ontdekt u ook de mooiste flora en fauna.

De dorpen zelf bieden ook een leuke gelegenheid voor een gezellig uitje. Van West-Terschelling met de iconische Brandaris tot de sfeervolle kleine straatjes van Midsland. Wist u trouwens dat in de dorpen de burenplicht geldt?

Behalve de dorpen, is ook de evenementenkalender gevuld met traditie. Van de Sint Jan’s Draverij tot Sunderum passeren jaarlijks de revue en bieden een extra dimensie aan uw weekendje Terschelling

Wat te doen op Terschelling Vakantieparken & huisjes Hotels