Wat te doen op Schiermonnikoog? 8x bezienswaardigheden en uitjes.

Leuk om te doen, het eiland Schiermonnikoog verkennenWat te doen op Schiermonnikoog? Voor een onvergetelijk verblijf op Schiermonnikoog zet u om te beginnen het Bezoekerscentrum Schiermonnikoog op uw lijstje. Hier wandelt u namelijk binnen om de laatste excursies en leukste uitjes te boeken.

Mocht u liever zelf op ontdekkingstocht gaan, is het huren van een fiets zeker een aanrader. Bezoek met gemak de diverse bezienswaardigheden en beleef de natuur van dichtbij. Fiets over de knisperende schelpenpaden, door de duinen en het bos terwijl u her en der een konijntje weg ziet schieten in het hoge gras.

In de rustgevende sfeer van het eiland, is er ook aan evenementen geen tekort. Zo is er zomers de typische Eilander Struunmarkt in het gezellige dorpscentrum. Ook kunt u op Schiermonnikoog bijvoorbeeld terecht voor yoga evenementen en het Muziek- en zangfestival. Wat uw voorkeur ook heeft, er zijn een hoop leuke dingen te doen tijdens uw verblijf op Schiermonnikoog!

Bezienswaardigheden Schiermonnikoog Dorpen Schiermonnikoog Natuurgebieden Schiermonnikoog Evenementen Schiermonnikoog

Bezienswaardigheden die u gezien moet hebben

Bunkermuseum Schlei

Bunkermuseum Schlei op Schiermonnikoog Veel authentieker dan Bunkermuseum Schlei op Schiermonnikoog treft u ze nauwelijks aan. Dit museum is namelijk gehuisvest in één van de twee bunkers die zich nog op het eiland bevinden. En ingericht met oorspronkelijke attributen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Van foto's tot [...] Bunkermuseum Schlei verder lezen.

Informatiecentrum Het Baken

Informatiecentrum Het Baken Informatiecentrum Het Baken is de nieuwe locatie voor het bezoekerscentrum Schiermonnikoog. En vormt het ideale begin van uw verkenningstocht over het eiland. Op de locatie treft u zowel VVV Schiermonnikoog als Natuurmonumenten die u voorzien van alle gewenste informatie voor uw verblijf. U kunt er [...] Informatiecentrum Het Baken verder lezen.

Noordertoren

Vuurtoren de Noordertoren op Schiermonnikoog De officieuze Noordertoren (zonder officiële naam) op Schiermonnikoog is de rode toren van de twee vuurtorens die op Schiermonnikoog te vinden zijn. De toren is niet te bezoeken maar u treft het rijksmonument onvermijdelijk op uw pad tijdens het verkennen van het eiland. Eigenlijk kunt [...] Noordertoren verder lezen.

Genoeg leuke dingen te doen in het dorp Schiermonnikoog

Het enige dorp op het eiland heet ook Schiermonnikoog. En net zoals het het strand het breedste is van Europa voert ook het inwonersaantal van de gemeente een lijst aan. Namelijk van de kleinste gemeente van Nederland qua inwoners.

Schiermonnikoog (dorp)

Bezoek het dorp Schiermonnikoog tijdens uw zonvakantie Een vakantie op Schiermonnikoog gaat u zich gegarandeerd nog lang herinneren. In het gelijknamige dorp lijkt het in ieder geval soms wel alsof de tijd even heeft stilgestaan. In de positieve zin! Zo ervaart u er de vriendelijkheid die zo typisch is voor de eilandcultuur [...] Schiermonnikoog (dorp) verder lezen.

Op de fiets ontdekt u de natuur in een handomdraai

Naast het strand, is er op Schiermonnikoog nog veel meer natuur om te wandelen en fietsen. Het is niet voor niks in zijn geheel een Nationaal Park! Zo zijn er de duinen, kwelders, zandplaten en het bos, bestaande uit voornamelijk naaldbomen. Deze bomen zijn rond 1920 gepland door Graaf Bernstorff, maar de zoute lucht is helaas niet optimaal en dus breidt het bos zich niet uit.

De omgeving van de vuurtoren, de Noordertoren, is typisch voor het duingebied. Diverse duinen overgroeid met lang gras, sporadisch kleine bomen en struiken.

Oosterkwelder

Natuurgebied de Oosterkwelder op Schiermonnikoog Een kwelder is een gebied waar in de loop van de jaren door de werking van eb en vloed steeds meer aarde is blijven liggen en uiteindelijk bij gemiddeld hoogwater niet meer onderloopt. Zo'n gebied is ook de Oosterkwelder op Schiermonnikoog, waar diverse vogels iedere [...] Oosterkwelder verder lezen.

Westerplas

Natuurgebied Westerplas op Schiermonnikoog Bij de Westerplas zullen vogelliefhebbers hun ogen uitkijken tijdens hun uitje op Schiermonnikoog! Deze voormalige kwelder is namelijk in de loop van de jaren vol zoetwater gelopen en bracht daardoor riet en diverse ander flora met zich mee. O.a. het riet is waar zelfs vandaag [...] Westerplas verder lezen.

Noorderduinen

Natuurgebied Noorderduinen op Schiermonnikoog Ten noorden van het dorp Schiermonnikoog ontdekt u de Noorderduinen. Deze duinenreeks is het resultaat van eeuwenlange aangroei en vormt dan ook al evenlang een betrouwbare barrière tegen de zee. Bijzonder aan dit gebied zijn o.a. de aangelegde dennenbossen die ter behoud van de duinen [...] Noorderduinen verder lezen.

Zandplaat De Balg

Zandplaat De Balg op Schiermonnikoog Aan de oostkant van Schiermonnikoog bevindt zich de Balg, een enorme zandvlakte waar zich in de loop van de jaren kleine duinen hebben gevormd. De vlakte is relatief jong en bevindt zich tijdens hoogwater ook letterlijk volledig onder water. Dit is ook één van de [...] Zandplaat De Balg verder lezen.

Evenementen en uitjes op Schiermonnikoog

Ontdek het eiland maar ook zeker de evenementen agenda die Schiermonnikoog rijk is. Behalve natuur en historie maken namelijk ook de evenementen een belangrijk deel uit van het eilandleven.

Schiermonnikoog vakantie Huisjes De Monnik Huisjes Klein Zwitserland Hotels & vakantie appartementen