Bezoekerscentrum Schiermonnikoog

Ontdek het eiland bij Bezoekerscentrum Schiermonnikoog

Van de cultuurhistorische zaal tot de kinderhoek in het Bezoekerscentrum Schiermonnikoog vormen het ideale begin van uw verkenningstocht over het eiland. Zo is er de permanente expositie die u aan de hand neemt door de verschillende landschappen die het eiland rijk is. Van Wad tot kwelder, bos tot duin. Deze unieke plaatjes worden verder aangevuld met aquaria waarin o.a. een hondshaai, krabben en diverse andere zeebewoners te bewonderen zijn. Ook passeren vogels op het eiland de revue.

De bovenverdieping van het bezoekerscentrum biedt verder ruimte aan wisselende exposities die de ene keer inzoomen op een onderdeel van de natuur en dan weer artistieke werken in de spotlight plaatsen. Eerdere exposities waren bijvoorbeeld Zie ze vliegen en diverse schilderwerken van lokale kunstenaars. Gegarandeerd valt er ieder bezoek dus iets nieuws te ontdekken in het centrum.

De cultuurhistorische zaal is waar u alles leert over de geschiedenis en cultuur van Schiermonnikoog. Ook hier hangen regelmatig reeksen mooie schilderijen, maar wordt u ook aan de hand genomen door de geschiedenis en typische eilandfenomenen zoals wel- en waterputten, waarvan er vandaag de dag nog steeds 80 te vinden zijn naast diverse huizen op het eiland.

Behalve exposities en tentoonstellingen vinden er ook lezingen plaats in het bezoekerscentrum en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo boekt u er uw excursies over het Wad, door het dorp en over het strand en haalt u er uw kaartjes voor o.a. de Balgexpres die u meeneemt naar het meest oostelijke puntje van het eiland. Kortom, uw vakantie op Schiermonnikoog begint bij het bezoekerscentrum.

Video Bezoekerscentrum Schiermonnikoog

Adres Bezoekerscentrum Schiermonnikoog
Torenstreek 20
Schiermonnikoog
9166 LK


Website van Bezoekerscentrum Schiermonnikoog

Evenementen agenda Bezoekerscentrum Schiermonnikoog

  • Er zijn geen evenementen bekend op deze locatie.
  • Deel uw ervaring met Bezoekerscentrum Schiermonnikoog hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *