Wat te doen op Vlieland? Leuke uitjes voor uw dagje uit.

Wat te doen op VlielandZelfs met maar één dorp, Oost Vlieland, is er bijzonder veel te doen op het natuurrijke eiland Vlieland! Zo treft u in Oost Vlieland zelf mooie bezienswaardigheden in overvloed aan. Dit dankzij de vele rijksmonumenten waarin de rijke historie van het dorp nog terug te zien is.

Daarnaast is er de natuur die eindeloos veel diversiteit te bieden heeft. Zo zijn bijvoorbeeld de Vliehors en Kroon's Polders bezienswaardigheden die u zeker gezien wilt hebben.

Op de evenementenkalender ontdekt u verder tientallen leuke uitjes, festivals en concerten die voor genoeg leuke uitstapjes zorgen. Zo zijn o.a. er de Concerten bij Kaarslicht die jaarlijks vele liefhebbers naar het eiland brengen.

Bezienswaardigheden Vlieland Dorp Vlieland Natuurgebieden Vlieland Evenementen & uitjes Vlieland

Bezienswaardigheden in en om het dorp

Drenkelingenhuisje

Drenkelingenhuisje op de Vliehors op Vlieland Een bijzondere bezienswaardigheid om te gaan bekijken op Vlieland is het Drenkelingenhuisje op de Vliehors. Vernoemd naar de oorspronkelijke functie, namelijk het opvangen van gestrande reizigers die schipbreuk hadden geleden, is het vandaag de dag een juttersmuseum. Tijdens uw excursie naar de Vliehors biedt het [...] Drenkelingenhuisje verder lezen.

Museum Tromp’s Huys

Museum Tromp's Huys in Oost-Vlieland Voor een kijkje in de maritieme geschiedenis die Vlieland uiteraard rijk is, bezoekt u het Museum Tromp's Huys aan de Dorpsstraat in Oost-Vlieland. Wandel door het monumentale pand en ontdek in de tentoonstellingen alles over bijvoorbeeld de zeeramp van 1666. Behalve de wisselende tentoonstellingen, beschikt [...] Museum Tromp’s Huys verder lezen.

Informatiecentrum De Noordwester

Informatiecentrum De Noordwester in Oost-Vlieland Dat het natuurrijke Vlieland de moeite waard is, kunt u zich al wel voorstellen, maar hoeveel er daadwerkelijk te zien is ontdekt u pas in Informatiecentrum De Noordwester, waddencentrum en zeeaquarium. Zo zijn er diverse aquariumbakken waar u een kijkje onder de zeespiegel kunt nemen [...] Informatiecentrum De Noordwester verder lezen.

Vuurtoren Vuurduin op Vlieland

Vuurtoren Vuurduin op Vlieland De roodbruine vuurtoren Vuurduin kunt u niet missen op uw bezoek aan Vlieland. Niet voor niks is het een rijksmonument dat al sinds de plaatsing (1909) één van de iconen van het eiland is. Van mei t/m oktober bent u welkom om de toren te [...] Vuurtoren Vuurduin op Vlieland verder lezen.

Het enige dorp op Vlieland, maar zeer de moeite waard

Op Oost Vlieland (hieronder) na zijn er op Vlieland geen dorpen meer te bevinden. Het lang geleden bestaande West-Vlieland overstroomde in 1736.

Oost-Vlieland

Op vakantie in Oost-Vlieland Aan de oostkant van Vlieland vindt u het enige dorp, Oost Vlieland. Logischerwijs vindt u hier ook het merendeel van de rijksmonumenten Vlieland die er op het eiland te vinden zijn. Dankzij de benoeming als beschermd dorpsgezicht kunt u hier vandaag de dag nog genieten [...] Oost-Vlieland verder lezen.

Natuur op Vlieland die je niet wil missen

Dankzij de weinige bebouwing op Vlieland, slechts 0,4 vierkante kilometer, is het ultieme kenmerk van Vlieland de vele natuur. Vlieland onderscheidt zich verder van andere eilanden dankzij het vrijwel volledig ontbreken van landbouwgrond. Kortom, waar u ook kijkt bent u omringd door prachtige flora en fauna. Onder de dieren op het eiland treft u naast honderden vogelsoorten ook natuurlijk de befaamde zeehonden aan.

Bomenland

Bomenland op Vlieland Behalve duinen, strand en zee heeft Vlieland ook diverse bossen te bieden, waarvan Bomenland het oudste dennenbos is. Begin 20ste eeuw werden dit bos gepland om zo het duinzand op Vlieland op z'n plek te houden. U begrijpt dat het anders snel vervlogen zou zijn [...] Bomenland verder lezen.

Kroon’s Polders

Kroon's Polders op Vlieland Vogelliefhebbers kijken op vakantie op Vlieland gegarandeerd hun ogen uit in Kroon's Polders, de vier polders halverwege het eiland, vernoemd naar de opzichter die voor het inpolderen verantwoordelijk was. Vandaag de dag biedt het gebied namelijk toevlucht aan meer dan 100 verschillende soorten vogels. Daarnaast [...] Kroon’s Polders verder lezen.

Vliehors

Natuurgebied Vliehors op Vlieland Tijdens uw vakantie op Vlieland treft u behalve bos en duinen ook zandplaten aan zoals de Vliehors. Nu denkt u wellicht niet direct aan zandplaten bij prachtige natuur, maar wacht maar tot u zich door de Vliehors Express rond heeft laten leiden. Zo stopt u [...] Vliehors verder lezen.

Evenementen en uitjes op Vlieland

Wist u dat er ieder jaar in de herfst een Cranberryweek georganiseerd op het enige eiland waar deze vrucht groeit? Deze en nog meer evenementen bieden de gelegenheid voor leuke uitstapjes op Vlieland. Hieronder vindt u de eerstvolgende evenementen en uitjes op Vlieland die gepland staan.

Vlieland vakantie Hotels Huisjes Ankerplaats Huisjes Duinkersoord Huisjes Vliepark