Wat te doen op Vlieland? Leuke uitjes voor uw dagje uit.

Wat te doen op VlielandWat te doen op Vlieland? Zelfs met maar één dorp, Oost Vlieland, valt er veel te beleven op het natuurrijke eiland Vlieland! Zo treft u in Oost Vlieland mooie bezienswaardigheden in overvloed aan. Dit dankzij de vele rijksmonumenten waarin de rijke historie van het dorp nog terug te zien is.

Daarnaast is er de natuur die eindeloos veel diversiteit te bieden heeft. Zo zijn bijvoorbeeld de Vliehors en Kroon's Polders bezienswaardigheden die u zeker gezien wilt hebben tijdens uw dagje Vlieland.

Op de evenementenkalender van Vlieland ontdekt u verder tientallen leuke uitjes, festivals en concerten. Zo zijn o.a. er de Concerten bij Kaarslicht die jaarlijks vele liefhebbers naar het eiland brengen.

Bezienswaardigheden Vlieland Dorp Vlieland Natuurgebieden Vlieland Agenda Vlieland

Bezienswaardigheden Vlieland

Waar u ook kijkt op Vlieland, biedt eigenlijk alles een kijkje in het eilandleven. Van vroeger en van nu. Enkele van de bezienswaardigheden die u niet wilt missen tijdens uw dagje Vlieland, hebben we hieronder voor u verzameld.

Drenkelingenhuisje

Drenkelingenhuisje op de Vliehors op Vlieland Het Drenkelingenhuisje op de Vliehors is een bijzondere bezienswaardigheid om te gaan bekijken op Vlieland. Vernoemd naar de oorspronkelijke functie, is het vandaag de dag een juttersmuseum. Waar u dus de geschiedenis ontdekt van het opvangen van gestrande reizigers die schipbreuk hadden geleden. Tijdens uw [...] Drenkelingenhuisje verder lezen.

Museum Tromp’s Huys

Museum Tromp's Huys in Oost-Vlieland Bezoek het Museum Tromp's Huys aan de Dorpsstraat in Oost-Vlieland voor een kijkje in de maritieme geschiedenis van Vlieland. Wandel door het monumentale pand en ontdek in de tentoonstellingen alles over bijvoorbeeld de zeeramp van 1666. Behalve de wisselende tentoonstellingen, beschikt het museum ook over [...] Museum Tromp’s Huys verder lezen.

Informatiecentrum De Noordwester

Informatiecentrum De Noordwester in Oost-Vlieland Bij het Informatiecentrum De Noordwester ontdekt u hoeveel er te zien en doen is op het natuurrijk Vlieland. Op de de Jutterszolder en de Wrakkenzolder bijvoorbeeld. U kijkt er uw ogen uit tussen wat er allemaal in het water en op het strand van Vlieland [...] Informatiecentrum De Noordwester verder lezen.

Vuurtoren Vuurduin op Vlieland

Vuurtoren Vuurduin op Vlieland De roodbruine vuurtoren Vuurduin kunt u niet missen op uw bezoek aan Vlieland. Niet voor niks is het een rijksmonument dat al sinds de plaatsing één van de iconen van het eiland is. Van mei t/m oktober bent u welkom om de toren te komen [...] Vuurtoren Vuurduin op Vlieland verder lezen.

Een dagje uit in Oost Vlieland

Oost Vlieland is het enige dorp op Vlieland en is dan ook een must tijdens uw dagje uit. De gemoedelijke sfeer in het dorp maakt het een leuke locatie voor een wandeling langs alle bezienswaardigheden die het rijk is.

Oost-Vlieland

Op vakantie in Oost-Vlieland Aan de oostkant van Vlieland vindt u Oost Vlieland, het enige dorp op het eiland. Logischerwijs vindt u hier ook het merendeel van de rijksmonumenten Vlieland die er op het eiland te vinden zijn. Dankzij de benoeming als beschermd dorpsgezicht kunt u hier vandaag de [...] Oost-Vlieland verder lezen.

Uitjes in de natuur op Vlieland

Dankzij de weinige bebouwing op Vlieland (slechts 0,4 vierkante kilometer) is het voornaamst kenmerk van Vlieland de vele natuur. Vlieland onderscheidt zich verder van andere eilanden dankzij het vrijwel volledig ontbreken van landbouwgrond. Kortom, waar u ook kijkt, bent u tijdens uw dagje Vlieland omringd door prachtige flora en fauna. Onder de dieren op het eiland treft u naast honderden vogelsoorten ook natuurlijk de befaamde zeehonden aan.

Bomenland

Bomenland op Vlieland Behalve duinen, strand en zee heeft Vlieland ook diverse bossen te bieden. Waarvan Bomenland het oudste dennenbos is. Begin 20ste eeuw werden dit bos gepland om zo het duinzand op Vlieland op z'n plek te houden. U begrijpt dat het anders snel vervlogen zou zijn. [...] Bomenland verder lezen.

Kroon’s Polders

Kroon's Polders op Vlieland In Kroon's Polders op vakantie op Vlieland kijken vogelliefhebbers gegarandeerd hun ogen uit. De vier polders halverwege het eiland zijn vernoemd naar de opzichter die verantwoordelijk was voor het inpolderen. Vandaag de dag biedt het gebied namelijk toevlucht aan meer dan 100 verschillende soorten vogels. [...] Kroon’s Polders verder lezen.

Oude Kooi

Eendenkooi op Vlieland De Oude Kooi op Vlieland is een oude eendenkooi die eeuwenlang in gebruik was voor het vangen van eenden. De kooi ligt midden tussen de bossen tussen het dorp Oost-Vlieland en het Posthuis. Het doel van de kooi was oorspronkelijk om de eenden te lokken [...] Oude Kooi verder lezen.

Vliehors

Natuurgebied Vliehors op Vlieland Ook zandplaten zoals de Vliehors zijn leuk om te ontdekken tijdens uw vakantie op Vlieland. Nu denkt u wellicht niet direct aan zandplaten bij prachtige natuur. Maar wacht maar tot u zich door de Vliehors Express rond heeft laten leiden. Zo stopt u tijdens uw [...] Vliehors verder lezen.

Evenementen en uitjes op Vlieland

Wist u dat er ieder jaar in de herfst een Cranberryweek georganiseerd op het enige eiland waar deze vrucht groeit? Deze en nog meer evenementen bieden de gelegenheid voor leuke uitstapjes op Vlieland. Hieronder vindt u de eerstvolgende evenementen en uitjes op Vlieland die gepland staan.

Vlieland vakantie Hotels Vlieland Ankerplaats Vlieland Duinkersoord Vlieland Vliepark Vlieland