Wat te doen op Terschelling? 8x leuke dingen doen op het eiland.

Wat te doen op TerschellingOok op Terschelling zijn genoeg leuke dingen te doen tijdens uw vakantie of weekendje weg. Om te beginnen verkent u de bezienswaardigheden die er op het eiland te vinden zijn, zoals de statige vuurtoren Brandaris en het unieke Wrakkenmuseum.

Ook de natuurgebieden horen thuis in het rijtje bezienswaardigheden. Ontdek onder andere het groen in de bossen van de Boschplaat en de geitjes die over de duinen van de Koegelwieck struinen.

Sfeervolle dorpjes bieden vervolgens een welkome afwisseling, waar u het eilandleven kunt ervaren. Dit zijn veelal de locaties van diverse evenementen die er op Terschelling georganiseerd worden. Wat te doen op Terschelling? Uitjes in overvloed!

Bezienswaardigheden Terschelling Dorpen Terschelling Natuurgebieden Terschelling Evenementen en uitjes Terschelling

Musea en bezienswaardigheden

Een musea bezoeken terwijl u op Terschelling bent, is hoe dan ook een aanrader. Leuke om over het eiland te leren en handig voor als het regent!

Vuurtoren Brandaris

Vuurtoren Brandaris op Terschelling Met een hoogte van meer dan 50 meter is de vuurtoren Brandaris op Terschelling niet meer weg te denken. Dit rijksmonument (sinds 1965) is dan ook één de oudste vuurtorens van Nederland en vormt al sinds 1594 een baken voor zeelieden. De geschieden van de [...] Vuurtoren Brandaris verder lezen.

Wrakkenmuseum

Wrakkenmuseum in Formerum op Terschelling Benieuwd wat ze zich allemaal onder de waterlijn bevindt? In het Wrakkenmuseum op Terschelling zijn de meest bijzondere schatten boven water gehaald. De eigenaar van het museum, Hille van Dieren, is namelijk een enthousiast duiker die diverse scheepswrakken in het water rondom het eiland heeft [...] Wrakkenmuseum verder lezen.

Centrum voor Natuur en Landschap

Centrum voor Natuur en Landschap in West-Terschelling Het Centrum voor Natuur en Landschap in West-Terschelling is een twee-in-één bezienswaardigheid dankzij de combinatie van het zeeaquarium en natuur museum. Bij het zeeaquarium wandelt u tussen de aquaria met o.a. roggen en hondshaaien en ontdekt u een complete verzameling schelpen uit de zee rondom [...] Centrum voor Natuur en Landschap verder lezen.

Cranberry Terschelling

Leer alles over deze heerlijke vrucht bij Cranberry Terschelling Geplukt in het wild in de duinen van Terschelling, ontdekt u bij Cranberry Terschelling de lekkerste Cranberry bessen die u zich maar voor kunt stellen. Dat het de enige plek op aarde is waar de vrucht ecologisch geoogst wordt, geeft het die unieke smaak en [...] Cranberry Terschelling verder lezen.

Een uitstapje naar West-Terschelling en Midsland

Het grootste dorp van Terschelling is West-Terschelling, gevolgd door Midsland, Hoorn, Formerum, Lies en Oosterend. De eerste twee hiervan zullen we verder voor u toelichten, aangezien hier tijdens uw vakantie het meest te beleven is en u er de meeste winkels aantreft. De overige dorpen op het eiland zijn zeker ook de moeite waard tijdens bijvoorbeeld een fietstocht. Met een molen, kerkjes en de gemoedelijke sfeer zult u zich er geen seconde vervelen.

Midsland

Midsland op Terschelling Ten oosten van West-Terschelling treft u op het eiland Midsland aan. Weliswaar kleiner, maar daardoor zeker niet minder gezellig! Omringd door weilanden is dit een dorp waar tradities nog gevierd worden en ook veel van de geschiedenis terug te vinden is in de monumentale panden. [...] Midsland verder lezen.

West-Terschelling

West-Terschelling West-Terschelling is met iets meer dan 2400 inwoners het drukste stukje van het eiland. Met de haven voor de veerdiensten die er ligt, is het logisch dat toerisme hier een belangrijke rol speelt. De vuurtoren Brandaris die op de achtergrond van West-Terschelling te bewonderen is, [...] West-Terschelling verder lezen.

Ook in de natuur is genoeg te doen

Op Terschelling liggen de natuurgebieden Boschplaat, Koegelwieck en Noordsvaarder. Het landschap bestaat uit een kilometers lang strand rondom het eiland, duinen, zout vlakken, bebossing, polders en een dijk aan de zuidoost kant.

Zo ligt aan de westkant het natuurgebied de Noordsvaarder, een zandplaat, en aan de oostkant de Boschplaat, een natuurgebied dat door vele vogels als broedplaats gebruikt wordt en daarom tijdens het broedseizoen niet vrij toegankelijk is. Aan de noordkant van het eiland ligt het de Koegelwieck waar in de duinen ook wilde orchideeën en cranberry groeien.


Boschplaat

Natuurgebied de Boschplaat op Terschelling Voor wie zich af heeft zitten vragen waar die oostkant van Terschelling nou eigenlijk uit bestaat, dat is het natuurgebied de Bochplaat! Met alles van moerassen tot bossen, duinen tot zandvlaktes, is dit gebied sinds 1970 officieel een Europees natuurreservaat met een diversiteit aan zeldzame [...] Boschplaat verder lezen.

Koegelwieck

Natuurgebied Koegelwieck op Terschelling Net voorbij Lies op Terschelling treft u op vakantie de duinvallei Koegelwieck aan. Dit beschermde natuurgebied staat bol van de plantensoorten die u kunt bewonderen door zelf een van de wandelpaden door de Koegelwieck te bewandelen. In de zomer dan, want in de winter maakt [...] Koegelwieck verder lezen.

Noordsvaarder

Natuurgebied de Noordsvaarder op Terschelling Vanaf West-Terschelling tot aan Paal 8 verkent u natuurgebied de Noordsvaarder, voorheen een losse zandplaat die aan het eiland vastgegroeid is. Duinen, valleien en zandplaten gevuld met zeldzame planten, zoals o.a. de orchis (een soort orchidee), en bijzondere vogels, van de kluut tot de kiekendief, [...] Noordsvaarder verder lezen.