Wat te doen op Terschelling? 10x leuke dingen doen op het eiland.

Wat te doen op TerschellingWat te doen op Terschelling tijdens uw vakantie of weekendje weg? Uiteraard zijn de bezienswaardigheden op het eiland een aanrader. Zoals de statige vuurtoren Brandaris en het unieke Wrakkenmuseum.

Daarnaast horen de natuurgebieden zeker thuis op uw to-do tijdens een dagje Terschelling. Ontdek onder andere het groen in de bossen van de Boschplaat en de geitjes die over de duinen van de Koegelwieck struinen.

Sfeervolle dorpjes bieden vervolgens een welkome afwisseling. Waar u het eilandleven kunt ervaren. En waar diverse evenementen georganiseerd worden.

Bezienswaardigheden Terschelling Dorpen Terschelling Natuurgebieden Terschelling Agenda Terschelling

Musea en bezienswaardigheden op Terschelling

Een museum bezoeken tijdens uw dagje Terschelling is hoe dan ook leuk om te doen. Om over het eiland te leren én handig voor als het toch een keer regent!

Vuurtoren Brandaris

Vuurtoren Brandaris op Terschelling De vuurtoren Brandaris op Terschelling is met een hoogte van meer dan 50 meter een niet te missen bezienswaardigheid. Dit rijksmonument (sinds 1965) is dan ook één de oudste vuurtorens van Nederland en vormt al sinds 1594 een baken voor zeelieden. De geschieden van de [...] Vuurtoren Brandaris verder lezen.

Wrakkenmuseum

Wrakkenmuseum in Formerum op Terschelling In het Wrakkenmuseum op Terschelling zijn de meest bijzondere schatten boven water gehaald. Benieuwd wat ze zich allemaal onder de waterlijn bevond? De eigenaar van het museum, Hille van Dieren, is een enthousiast duiker die diverse scheepswrakken in het water rondom het eiland heeft af [...] Wrakkenmuseum verder lezen.

Bunker Museum Terschelling

Bunker Museum Terschelling Het Bunker Museum Terschelling is waar u de voormalige Duitse radarstelling Tiger ontdekt! Een uitgebreid complex aan bunkers waar u een zeldzaam kijkje krijgt in de geschiedenis van het eiland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met een routekaart wandelt u van bunker naar bunker met ieder [...] Bunker Museum Terschelling verder lezen.

Centrum voor Natuur en Landschap

Centrum voor Natuur en Landschap in West-Terschelling Het Centrum voor Natuur en Landschap in West-Terschelling is een 2-in-1 bezienswaardigheid. Dit dankzij de combinatie van het zeeaquarium en natuurmuseum. Bij het zeeaquarium wandelt u tussen de aquaria met o.a. roggen en hondshaaien en ontdekt u een complete verzameling schelpen uit de zee rondom [...] Centrum voor Natuur en Landschap verder lezen.

Cranberry Terschelling

Leer alles over deze heerlijke vrucht bij Cranberry Terschelling Bij Cranberry Terschelling ontdekt u de lekkerste cranberry bessen die u zich maar voor kunt stellen. Dat het de enige plek op aarde is waar de vrucht ecologisch geoogst wordt, geeft het die unieke smaak en karakter. Over de geschiedenis van de vrucht op het [...] Cranberry Terschelling verder lezen.

Een uitstapje naar West-Terschelling en Midsland

Het grootste dorp van Terschelling is West-Terschelling, gevolgd door Midsland, Hoorn, Formerum, Lies en Oosterend. De eerste twee hiervan zullen we verder voor u toelichten, aangezien hier tijdens uw vakantie het meest te beleven is en u er de meeste winkels aantreft. De overige dorpen op het eiland zijn zeker ook de moeite waard tijdens bijvoorbeeld een fietstocht. Met een molen, kerkjes en de gemoedelijke sfeer zult u zich er geen seconde vervelen.

Midsland

Midsland op Terschelling Midsland bevindt zich ten oosten van West-Terschelling op Terschelling. Dankzij het kleine formaat van het dorp heerst er over het algemeen een gemoedelijke sfeer. Omringd door weilanden worden hier tradities nog gevierd en is ook veel van de geschiedenis nog terug te vinden in de [...] Midsland verder lezen.

West-Terschelling

West-Terschelling West-Terschelling is met iets meer dan 2400 inwoners het drukste stukje van Terschelling. Inclusief de haven voor de veerdiensten is het logisch dat toerisme hier een belangrijke rol speelt. De vuurtoren Brandaris die op de achtergrond van West-Terschelling te bewonderen is, is nog maar één [...] West-Terschelling verder lezen.

Ook in de natuur is genoeg te doen

Op Terschelling liggen de natuurgebieden Boschplaat, Koegelwieck en Noordsvaarder. Het landschap bestaat uit een kilometers lang strand rondom het eiland, duinen, zout vlakken, bebossing, polders en een dijk aan de zuidoost kant.

Zo ligt aan de westkant het natuurgebied de Noordsvaarder, een zandplaat, en aan de oostkant de Boschplaat, een natuurgebied dat door vele vogels als broedplaats gebruikt wordt en daarom tijdens het broedseizoen niet vrij toegankelijk is. Aan de noordkant van het eiland ligt het de Koegelwieck waar in de duinen ook wilde orchideeën en cranberry groeien.


Boschplaat

Natuurgebied de Boschplaat op Terschelling Natuurgebied de Boschplaat ontdekt u aan de oostkant van Terschelling. Met alles van moerassen tot bossen, duinen tot zandvlaktes, is dit gebied sinds 1970 officieel een Europees natuurreservaat. Met een diversiteit aan zeldzame planten en vele kolonies vogels. Vogels gebruiken het gebied ook in het [...] Boschplaat verder lezen.

Koegelwieck

Natuurgebied Koegelwieck op Terschelling De duinvallei Koegelwieck treft u net voorbij Lies op Terschelling. Dit beschermde natuurgebied staat bol van de plantensoorten die u in de zomer kunt bewonderen. Door zelf een van de wandelpaden door de Koegelwieck te bewandelen. In de winter maakt het duinwater dit helaas onmogelijk. [...] Koegelwieck verder lezen.

Noordsvaarder

Natuurgebied de Noordsvaarder op Terschelling Vanaf West-Terschelling tot aan Paal 8 verkent u natuurgebied de Noordsvaarder. Voorheen een losse zandplaat die aan het eiland vastgegroeid is. Alles van duinen tot valleien en zandplaten gevuld met zeldzame planten passeert de revue. Ook ontdekt u er bijzondere vogels tijdens uw wandeling door [...] Noordsvaarder verder lezen.

Evenementen en activiteiten op Terschelling

Ook aan evenementen is er altijd wel wat te doen op Terschelling. Het meest bekende festival op Terschelling is waarschijnlijk Oerol, maar dat is slechts één van vele evenementen! Hieronder vindt u de eerstvolgende evenementen en activiteiten die gepland staan op Terschelling.

Weekendje Terschelling Vakantiepark Terschelling Hotels Terschelling