Schiermonnikoog (dorp)

Bezoek het dorp Schiermonnikoog tijdens uw zonvakantie

Een vakantie op Schiermonnikoog gaat u zich gegarandeerd nog lang herinneren. In het gelijknamige dorp lijkt het in ieder geval soms wel alsof de tijd even heeft stilgestaan. In de positieve zin!

Zo ervaart u er de vriendelijkheid die zo typisch is voor de eilandcultuur en biedt de kleinschaligheid de ideale ontsnapping aan grote steden. Wandel door de straatjes traditionele straatjes, sinds 1969 een beschermd dorpsgezicht, en sta eens stil bij het standbeeld de Monnik, herinnering aan de oorsprong van de naam van het eiland. Ook de Walviskaak is een overblijfsel van vroegere tijden, toen de walvisvaart een belangrijk ambacht vormde.

Kenmerkend voor het dorp Schiermonnikoog zijn o.a. de walviskaken in het centrum, die in de jaren vijftig door een kapitein zijn meegenomen. En het standbeeld van één van de eerste bewoners van het eiland, de monnik. Wat betreft rijksmonumenten is er in het dorp ook een hoop te beleven. Het merendeel van de 31 rijksmonumenten op het eiland zijn namelijk woonhuizen! Als u houdt van schilderachtig, bent u hier dus aan het juiste adres.

Video Schiermonnikoog (dorp)

Wandel eens langs de Langestreek en sla af op de Badweg om de sfeer van Schiermonnikoog op te snuiven. Mocht u overigens een wandelliefhebber zijn, kunt u de gehele Badweg afwandelen om zo op het strand te eindigen. De Badweg is dan ook een plek waar u vele appartementen vindt.

Verder staan er jaarlijks diverse traditionele feestelijkheden op de kalender. Van Kallemooi met Pinksteren tot het Klozumfestijn aan het begin van december zijn hier typische voorbeelden van. Ook de Struunmarkt die in de zomer georganiseerd wordt, biedt een diversiteit aan zowel kraampjes als leuke dingen om te doen.


Adres Schiermonnikoog (dorp)
Nieuwestreek
Schiermonnikoog
9166 LXPlan uw route


Website van Schiermonnikoog (dorp)

Evenementen agenda Schiermonnikoog (dorp)