Waddeneilanden op de kaart

Voor wie de Waddeneilanden nog niet eerder bezocht heeft, zetten we ze graag even op de kaart. Van hoeveel Waddeneilanden er zijn tot waar ze liggen.

Hoeveel Waddeneilanden heeft Nederland?

Nederland heeft vijf bewoonde Waddeneilanden en drie onbewoonde Waddeneilanden. Op de onbewoonde Waddeneilanden verblijven enkel vogelwachters die toezicht houden op het eiland. En daar de flora en fauna monitoren.

Wat zijn de namen van de Waddeneilanden?

De namen van de bewoonde Nederlandse Waddeneilanden zijn van west naar oost: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Kort samengevat TVTAS.

De onbewoonde eilanden zijn de Razende Bol, Rottumerplaat en Rottumeroog.

Waar liggen de Waddeneilanden Waddeneilanden op de kaart?

Nederlandse Waddeneilanden op de kaartDe Nederlandse Waddeneilanden liggen op de kaart aan de noordkant van Nederland in de Waddenzee. Ze liggen verspreid vanaf de provincie Noord-Holland tot en met Groningen.

De overige (niet-Nederlandse) Waddeneilanden liggen in het verlengde hiervan voor de kust van Duitsland en Denemarken.

Tot welke provincie behoren de Waddeneilanden?

Niet alle Waddeneilanden behoren tot dezelfde provincie. Zo behoren bijvoorbeeld de Razende Bol en Texel tot de provincie Noord-Holland. Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog behoren tot de provincie Friesland. De onbewoonde eilanden Rottumerplaat en Rottumeroog behoren tot de provincie Groningen.

Nieuwsgierig naar meer? Ondek wat er op de Waddeneilanden te beleven valt.

Dagje Texel Dagje Vlieland Dagje Terschelling Dagje Ameland Dagje Schiermonnikoog