Wat te doen op Texel? De leukste uitjes op Texel op een rijtje.

Wat te doen op TexelWat te doen op Texel? Het korte antwoord is: Veel! Zo zijn er diverse typische Texelse bezienswaardigheden en ook diverse leuke dorpjes te bezoeken. En bieden de natuurgebieden eindeloze mogelijkheden voor een uitje op Texel.

Ook worden er ook vele evenementen en uitjes georganiseerd die tijdens uw weekendje weg de mogelijkheid tot een leuk dagje uit bieden. Kortom, u gaat zich geen seconde vervelen tijdens een dagje Texel!

Bezienswaardigheden op Texel Dorpen op Texel Natuurgebieden op Texel Agenda Texel

Bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen

Behalve de natuur zijn er meer bezienswaardigheden en activiteiten te vinden op Texel. Van zeehonden tot de vuurtoren en authentieke ambacht behoren tot de mogelijkheden tijdens uw dagje Texel!

Ecomare

Bezoek EcoMare op Texel tijdens uw vakantie Een uitstapje naar Ecomare is één van de leuke dingen om te doen op Texel. Dit natuurmuseum en zeehondenopvang is meer dan een bezienswaardigheid en heeft genoeg in huis voor een onvergetelijk dagje uit. Wandel binnen in de Walviszaal en ontdek het indrukwekkende formaat van [...] Ecomare verder lezen.

Vuurtoren Eierland

Vuurtoren Eierland in De Cocksdorp op Texel De rode vuurtoren genaamd vuurtoren Eierland is een onmisbare bezienswaardigheid op het Waddeneiland Texel. Vernoemd naar het gebied dat hij beschijnt. De Eierlandse gronden waren namelijk waar vele schepen strandden. Sinds de 19de eeuw heeft de vuurtoren dan ook vele schepen weten te redden en [...] Vuurtoren Eierland verder lezen.

Dierenpark Texel Zoo

Dierenpark Texel Zoo in Oosterend Een dierentuin op Texel? Inderdaad! Bij Texel zoo wandelt u midden op het eiland de wondere dierenwereld binnen. Van kleurrijke papegaaien tot prachtig schitterende goudvissen versieren de overdekte tuin waarin ook de schattigste zoogdieren rondrennen. Wie raakt er niet vertederd van een stokstaartje dat nieuwsgierig [...] Dierenpark Texel Zoo verder lezen.

Klimpark Texel

Klimpark Texel Lekker actief er op uit tijdens een dagje Texel? Bezoek dan zeker het klimpark op vakantiepark De Krim! Urenlang klauteren via de meest uitdagende routes over touwbruggen en in torens. Begin op het hoogste punt van maar liefst tien meter of verken gelijdelijk de uitdaging! [...] Klimpark Texel verder lezen.

Landgoed de Bonte Belevenis

Landgoed de Bonte Belevenis in Den Hoorn op Texel Bij Landgoed de Bonte Belevenis in Den Hoorn op Texel valt zowel binnen als buiten een hoop te zien en beleven tijdens uw uitstapje. Zo ontdekt u er o.a. een rozentuin, fruitbomen, cranberry's en kleurrijke bloemen waartussen u uw ogen uitkijkt. Ook de dieren, van [...] Landgoed de Bonte Belevenis verder lezen.

Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel

Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel Bij het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel ontdekt u een schat aan informatie over de geschiedenis van de luchtvaart. Op Texel specifiek en die in Nederland in het algemeen. U ontdekt tijdens uw bezoek alles over de rol van Texel in de Tweede Wereldoorlog en de [...] Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel verder lezen.

Maritiem- en Juttersmuseum Flora

Maritiem- en Juttersmuseum Flora In het Juttersmuseum Texel ontdekt u wat er zoal te vinden is op het strand van het Waddeneiland. Maar liefst 80 jaar aan verzamelde artikelen liggen voor u klaar om te verkennen. Het zal u nog verbazen wat er allemaal te vinden is op het [...] Maritiem- en Juttersmuseum Flora verder lezen.

Museum Kaap Skil

Museum Kaap Skil in Oudeschild op Texel Bezoek het prijswinnende Museum Kaap Skil in Oudeschild! Een inspirerend en gezellig uitje tijdens uw verblijf op Texel. En voor jong en oud gegarandeerd een uitstapje met leuke activiteiten en bijzondere tentoonstellingen (en een prima alternatief voor wanneer het regent). Zo ontdekt u er o.a. [...] Museum Kaap Skil verder lezen.

Schapenboerderij Texel

Schapenboerderij Texel Dol op knuffelen met lammetjes? Bezoek tijdens uw verblijf op Texel dan zeker de Schapenboerderij Texel in Den Burg. Neem lekker plaats op een strobaal in de knuffelhoek en neem een lammetje op schoot. Een lammetje dat net zo geniet van knuffelen als u! Een [...] Schapenboerderij Texel verder lezen.

Schapenmuseum Texel

Schapenmuseum Texel Een bezoek aan het Schapenmuseum Texel mag eigenlijk niet ontbreken tijdens uw bezoek aan het Waddeneiland. Dat er op het eiland meer schapen zijn dan inwoners, maakt het namelijk een kenmerkend verschijnsel voor de eilandcultuur. Via het Landschapspad komt u bij de Schapenboet waar het [...] Schapenmuseum Texel verder lezen.

Leuke dorpjes op Texel

Het aantal inwoners van Texel ligt rond de 14.000, waarvan de meeste wonen in (op volgorde van grootte) Den Burg, Oudeschild, Oosterend, De Koog en De Cocksdorp (Bron: Texel in cijfers). Deze populaire uitstapjes hebben we hieronder verder uitgelicht.

De Cocksdorp

Vakantie in De Cocksdorp op Texel De Cocksdorp is het meest noordelijk gelegen dorp op Texel. En staat o.a. bekend om de vele vakantiewoningen en vakantieparken die er te vinden zijn. Zo is er vakantiepark de Krim wat op de Waddeneilanden het grootste vakantiepark is. Nabij liggen ook nog vakantieparken de [...] De Cocksdorp verder lezen.

De Koog

Vakantie in De Koog op Texel De Koog is verreweg de populairste bestemming voor toeristen op Texel. Dankzij de uitgebreide voorzieningen wat betreft restaurants, cafés en entertainment, zult u zich hier tijdens uw vakantie dan ook zeker goed vermaken. Om een idee te krijgen, zouden we De Koog wel het Scheveningen [...] De Koog verder lezen.

Den Burg

Den Burg Den Burg is het grootste dorp van Texel en dit is dan ook waar het gemeentehuis van het eiland te vinden is. Met 64 rijksmonumenten hoeft u er overigens niet bang voor te zijn dan Den Burg haar oorspronkelijke charme heeft verloren. Ook kunt u [...] Den Burg verder lezen.

Den Hoorn

Ontdek ook Den Hoorn op Texel tijdens uw vakantie Aan de zuidkant van Texel treft u het dorp Den Hoorn aan tijdens uw vakantie op het eiland. Vanaf de boot is het praktisch het eerste dorp dat u passeert. En voor velen een aantrekkelijke bestemming dankzij de natuurrijke omgeving. Naast het strand heeft u [...] Den Hoorn verder lezen.

Oosterend (Texel)

Bezoek het sfeervolle Oosterend op Texel Het dorpje Oosterend treft u aan de oostkant van Texel. Met aan de noordkant de monumentale molen Het Noorden en aan de westkant het baken Kaap Oosterend. In het dorpje zelf treft u ook verder ook genoeg te zien en doen aan. Zo wordt er [...] Oosterend (Texel) verder lezen.

[Adv.] Happen en Trappen op Texel

Happen en Trappen op Texel Leuke dorpjes op Texel op de fiets ontdekken én onderweg genieten van Texelse specialiteiten bij diverse restaurants doet u van maart t/m november met Happen en Trappen. De fietsroute van 41 kilometer leidt u namelijk langs gezellige dorpjes en door schijnbaar eindeloze natuur met onderweg bij 5 restaurants een smakelijke [...] Happen en Trappen verder lezen.

Maak een uitstapje in de natuur

Ook leuk om te doen op Texel is het verkennen van de natuur. De unieke historische omstandigheden van toegestroomde gletsjers en typische polders hebben namelijk geleid tot de diverse flora en fauna die er vandaag de dag op het eiland te vinden zijn.

De Hoge Berg

Natuurgebied De Hoge Berg op Texel Bezoek natuurgebied de Hoge Berg op Texel voor een prachtig uitzicht over de omgeving. Gelegen ten zuidoosten van Den Burg is een bezoekje tijdens uw verblijf op Texel zeker een aanrader. Deze keileemopstuwing (die z'n oorsprong in de IJstijd heeft), is namelijk het hoogste gebied [...] De Hoge Berg verder lezen.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel Op Texel treft u o.a. Nationaal Park de Duinen van Texel aan, waaronder vrijwel alle duinen, zandplaat De Hos, het bos en de Sluftervallei vallen. De bomen in het bos 'De Dennen' zijn gepland ter versteviging van de duinen en bieden nu natuurlijk ook heerlijke [...] Nationaal Park Duinen van Texel verder lezen.

Speelnatuur Texel

Speelnatuur Texel Er op uit met kinderen op Texel wilt u de Speelnatuur bij Natuurcentrum De Marel niet gemist hebben! Speelnatuur van OERRR is een initiatief van Natuurmonumenten dat kinderen stimuleert om avonturen in de natuur te beleven. Zo kunnen ze bij Natuurcentrum de Marel uitgebreid klauteren [...] Speelnatuur Texel verder lezen.

Uitkijktoren Fonteinsnol

Uitkijktoren Fonteinsnol De uitkijktoren Fonteinsnol is een houten uitkijktoren gelegen in het duingebied Fonteinsnol op het Waddeneiland Texel. Een leuk uitstapje tijdens het verkennen van het rijke natuurlandschap op het eiland. De toren is ongeveer 12 meter hoog en biedt een panoramisch uitzicht over het duinlandschap, de [...] Uitkijktoren Fonteinsnol verder lezen.