Wat te doen op Texel? De leukste uitjes op Texel op een rijtje.

Wat te doen op TexelHet korte antwoord op de vraag Wat te doen op Texel? is Veel! Zo zijn er diverse typische Texelse bezienswaardigheden en ook diverse leuke dorpjes te bezoeken. En bieden de natuurgebieden eindeloze mogelijkheden voor een uitje op Texel.

Ook worden er ook vele evenementen en uitjes georganiseerd die tijdens uw weekendje weg de mogelijkheid tot een leuk dagje uit bieden. Kortom, u gaat zich geen seconde vervelen tijdens een dagje Texel!

Bezienswaardigheden op Texel Dorpen op Texel Natuurgebieden op Texel Evenementen en uitjes op Texel

Bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen

Behalve de natuur zijn er meer bezienswaardigheden te vinden op Texel. Van zeehonden tot de vuurtoren en authentieke ambacht behoren tot de mogelijkheden tijdens uw uitstapje!

Ecomare

Bezoek EcoMare op Texel tijdens uw vakantie Tijdens uw verblijf op Texel is een uitstapje naar Ecomare echt een must. Dit natuurmuseum en zeehondenopvang is meer dan een bezienswaardigheid en heeft genoeg in huis voor een onvergetelijk dagje uit. Wandel binnen in de Walviszaal en ontdek het indrukwekkende formaat van de skeletten [...] Ecomare verder lezen.

Vuurtoren Eierland op Texel

Vuurtoren Eierland in De Cocksdorp op Texel Een onmisbare bezienswaardigheid op het Waddeneiland Texel is de rode vuurtoren genaamd vuurtoren Eierland, naar het gebied dat hij beschijnt. De Eierlandse gronden waren namelijk waar vele schepen strandde. Sinds de 19de eeuw heeft de vuurtoren dan ook vele schepen weten te redden en nog [...] Vuurtoren Eierland op Texel verder lezen.

Dierenpark Texel Zoo

Dierenpark Texel Zoo in Oosterend Een dierentuin op Texel? Inderdaad! Bij Texel zoo wandelt u midden op het eiland de wondere dierenwereld binnen. Van kleurrijke papegaaien tot prachtig schitterende goudvissen versieren de overdekte tuin waarin ook de schattigste zoogdieren rondrennen. Wie raakt er niet vertederd van een stokstaartje dat nieuwsgierig [...] Dierenpark Texel Zoo verder lezen.

Landgoed de Bonte Belevenis

Landgoed de Bonte Belevenis in Den Hoorn op Texel Bij Landgoed de Bonte Belevenis in Den Hoorn op Texel valt zowel binnen als buiten een hoop te zien en beleven tijdens uw uitstapje. Zo ontdekt u buiten o.a. een rozentuin, fruitbomen, cranberry's en kleurrijke bloemen waartussen u uw ogen uitkijkt. Ook de dieren, van [...] Landgoed de Bonte Belevenis verder lezen.

Museum Kaap Skil

Museum Kaap Skil in Oudeschild op Texel Op zoek naar een inspirerend en gezellig uitje tijdens uw verblijf op Texel? Bezoek het prijswinnende Museum Kaap Skil in Oudeschild! Voor jong en oud gegarandeerd een uitstapje met leuke activiteiten en bijzondere tentoonstellingen (en een prima alternatief voor wanneer het regent). Zo ontdekt u [...] Museum Kaap Skil verder lezen.

Leuke dorpjes op Texel

Het aantal inwoners van Texel ligt rond de 13.000, waarvan de meeste wonen in (op volgorde van grootte) Den Burg, Oudeschild, Oosterend, De Koog en De Cocksdorp (Bron: Texel in cijfers). Deze populaire uitstapjes hebben we hieronder verder uitgelicht.

De Cocksdorp

Vakantie in De Cocksdorp op Texel De Cocksdorp, het meest noordelijke dorp op Texel, staat met name bekend om de vele vakantiewoningen en vakantieparken die zich in de regio bevinden. Zo is er vakantiepark de Krim wat van de Waddeneilanden het grootste vakantiepark is. Nabij liggen ook nog vakantieparken de Sluftervallei [...] De Cocksdorp verder lezen.

De Koog

Vakantie in De Koog op Texel Niet zozeer het volgende grootste dorp, maar wel de populairste bestemming van toeristen op Texel. Dankzij de uitgebreide voorzieningen wat betreft restaurants, café's en entertainment, zult u zich hier tijdens uw vakantie zeker goed vermaken. Om een idee te krijgen, zouden we De Koog wel [...] De Koog verder lezen.

Den Burg

Vakantie in Den Burg op Texel Den Burg is het grootste dorp van Texel en dit is dan ook waar het gemeentehuis van het eiland te vinden is. Met 64 rijksmonumenten hoeft u er overigens niet bang voor te zijn dan Den Burg haar oorspronkelijke charme heeft verloren. Ook kunt u [...] Den Burg verder lezen.

Den Hoorn

Ontdek ook Den Hoorn op Texel tijdens uw vakantie Aan de zuidkant van Texel is waar u het dorp Den Hoorn aantreft tijdens uw vakantie op het eiland. Vanaf de boot is het praktisch het eerste dorp dat u passeert en voor velen een aantrekkelijke bestemming dankzij de natuurrijke omgeving. Naast het strand heeft [...] Den Hoorn verder lezen.

Oosterend (Texel)

Bezoek het sfeervolle Oosterend op Texel De naam zegt het al, aan de oostkant van Texel treft u het dorpje Oosterend aan met aan de noordkant de monumentale molen Het Noorden en aan de westkant het baken Kaap Oosterend. In het dorpje zelf treft u ook verder ook genoeg te zien [...] Oosterend (Texel) verder lezen.

[Adv.] Happen en Trappen op Texel

Happen en Trappen op Texel Leuke dorpjes op Texel op de fiets ontdekken én onderweg genieten van Texelse specialiteiten bij diverse restaurants doet u van maart t/m november met Happen en Trappen. De fietsroute van 41 kilometer leidt u namelijk langs gezellige dorpjes en door schijnbaar eindeloze natuur met onderweg bij 5 restaurants een smakelijke [...] Happen en Trappen verder lezen.

Maak een uitstapje in de natuur

Ook leuk om te doen op Texel is het verkennen van de natuur. De unieke historische omstandigheden van toegestroomde gletsjers en typische polders hebben namelijk geleid tot de diverse flora en fauna die er vandaag de dag op het eiland te vinden zijn.

De Hoge Berg

Natuurgebied De Hoge Berg op Texel Voor een prachtig uitzicht over de omgeving moet u eens een bezoekje brengen aan natuurgebied de Hoge Berg ten zuidoosten van Den Burg. Deze keileemopstuwing (die z'n oorsprong in de IJstijd heeft), is namelijk het hoogste gebied van Texel. In het kort is het een [...] De Hoge Berg verder lezen.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel Op Texel treft u o.a. Nationaal Park de Duinen van Texel aan, waaronder vrijwel alle duinen, zandplaat De Hos, het bos en de Sluftervallei vallen. De bomen in het bos 'De Dennen' zijn gepland ter versteviging van de duinen en bieden nu natuurlijk ook heerlijke [...] Nationaal Park Duinen van Texel verder lezen.