Strand bij De Cocksdorp

Strand bij De Cocksdorp op Texel

Het noordelijkste stukje strand op Texel ontdekt u van Paal 28 tot paal 33 bij De Cocksdorp. Met in het midden de vuurtoren. Dankzij het brede strand zijn ook strand- en watersporten een populaire bezigheid. Van blokarten tot kitesurfen behoren hier tot de mogelijkheden. Naast lekker zonnen, wandelen en het bouwen van zandkastelen natuurlijk.

Tussen paal 31 tot 33 is zwemmen overigens verboden vanwege de sterke stroming. En geeft u de voorkeur aan een bewaakt strand, begeeft u zich dan richting paal 28. Hier wordt u middels vlaggen op de hoogte gehouden of het veilig is om te zwemmen (bij een Rode vlag is het verboden, bij een Gele vlag gevaarlijk).

Ook voor een hapje en een drankje kunt u hier goed terecht. Zo heeft iedere strandopgang wel een paviljoen beschikbaar, van Paal 28 tot Kaap Noord, waar u even beschut van de zon of van de wind kan genieten van een tussendoortje of diner. De paviljoenen bij Paal 28 en 33 beschikken daarnaast over strandrolstoelen en bij Paal 28 kunt u huisjes huren.

Honden mogen op onbewaakte delen van het strand altijd loslopen, maar bij bewaakte delen wordt u in de zomer gevraagd ze aan de lijn te houden.

Adres Strand bij De Cocksdorp
Vuurtorenweg 184
De Cocksdorp
1795 LN


Website van Strand bij De Cocksdorp

Evenementen agenda Strand bij De Cocksdorp

  • Er zijn geen evenementen bekend op deze locatie.
  • Deel uw ervaring met Strand bij De Cocksdorp hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *