De Ronde om Texel

De Ronde om Texel

Al tientallen jaren vindt in de zomer niet ‘op Texel’, maar ‘om Texel’ een indrukwekkend evenement plaats dat duizenden bezoekers naar het strand trekt. De Ronde om Texel, de grootste catamaran zeilrace ter wereld!

Hét evenement waar de top van de zeilwereld en recreatieve zeilers bijeen komen om hun krachten te meten. Deze zeilrace met catamarans biedt dan ook maar liefst drie uur een hoop entertainment, maar ook voorafgaand aan de race valt er genoeg te zien en doen.

Zo is er het Sailorshome bij Paal 17 waar de start en finish plaats vinden, maar waar ook leuke live optredens het avondprogramma vullen op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Video De Ronde om Texel


Data De Ronde om Texel 2024
zaterdag 08 juni
Hele dag
Zet in uw agenda

Adres
, De Koog


Officiële website van De Ronde om Texel

Ervaringen met De Ronde om Texel

  1. Willem Kiers WiKi

    vanaf 1979 t/m 1998 betrokken geweest bij deze ronde om Texel, eerst een paar keer als deelneme,r na een ongeluk met zeilen verder als official betrokken ongeveer 15 jaar. Het meten van boten, in de handycap juri samen met Nico Boon de handycap voor de catamarans berekenen. Als wedstrijdleider van cat-club WIKI bij dit wereldevenement jaren lang kunnen genieten. Ik ben nu 82 en moet het nu op afstand genieten. Een aanrader om deze dagen op Texel rond dit gebeuren te bezoeken. W. Kiers

Deel uw ervaring met De Ronde om Texel hieronder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *