Wat te doen op Ameland

Van de bezienswaardigheden in de sfeervolle dorpjes zoals Buren en Nes tot het verkennen van de natuur, er zijn een hoop leuke dingen te doen op Ameland.

Stap op de fiets of wandel lekker door de duinen om het eilandleven ten volste te beleven. De oude en nieuwe duinen van o.a. het Oerd en De Hôn zullen u zeker weten te fascineren.

Ook de diverse musea, zoals het  Maritiem Centrum en het Natuurcentrum, en de evenementen op Ameland zijn de moeite waard.  Plan uw vakantie rondom één van de vele dingen die er te doen zijn en u zult er nog lang van nagenieten!

Bezienswaardigheden Dorpen Natuurgebieden Evenementen

Wat te doen op Ameland - Bezienswaardigheden

 

Maritiem Centrum Abraham Fock

Maritiem centrum Abraham Fock op Ameland Benieuwd naar de geschiedenis van de paardenreddingboot die tot eind vorige eeuw op Ameland in het echt plaats vond en alles rondom het maritieme leven op het eiland? U ontdekt het bij het Maritiem Centrum Abraham Fock, ook wel het Reddingsmuseum genoemd, in Hollum. Van [...] Maritiem Centrum Abraham Fock verder lezen.

Natuurcentrum Ameland

Natuurcentrum Ameland in Nes Voor een uitje vol activiteiten bezoekt u het Natuurcentrum Ameland in Nes. Zo is er het Noordzee Aquarium dat naast een hondshaai en rog ook echt wrakstukken uit de zee bevat. Tijdens de Landschappen Experience duikt u niet de zee in maar juist de natuurrijke [...] Natuurcentrum Ameland verder lezen.

Vuurtoren Bornrif op Ameland

Bezoek Vuurtoren Bornrif op Ameland Het uitzicht op Ameland wordt sterk beïnvloedt door de indrukwekkende vuurtoren, genaamd Bornrif, een bezienswaardigheid op zich. Het kenmerkende aan de toren zijn de horizontale rode en witte banden die de maar liefst 14 etages van de toren versieren. Gebouwd in 1880, heeft de vuurtoren [...] Vuurtoren Bornrif op Ameland verder lezen.

Wat te doen op Ameland - Dorpen

De 3,600 bewoners van het natuurrijke Ameland zijn verspreid over maar vier dorpen, van historierijk Hollum tot het kleinste dorp Ballum, gevolgd door het bruisende Nes en het meest westelijk gelegen Buren.

Ballum

Ballum op Ameland Ballum is met zo'n 400 inwoners weliswaar het kleinste dorp op het Waddeneiland, maar voor o.a. een rondvlucht over het mooi eiland is het 'the place to be'. Het kleine vliegveldje bij Ballum is namelijk een populaire locatie onder toeristen, die er naast rondvluchten ook [...] Ballum verder lezen.

Buren

Buren op Ameland Ook in Buren bent u welkom tijdens uw vakantie op Ameland. Dit centraal gelegen plaatsje ontvangt jaarlijks vele bezoekers dankzij o.a. het standbeeld Ritskemoai, het gehucht Kooiplaats dat er vlakbij te vinden is en enkel uit vier straten bestaat En dan is er nog juttersmuseum [...] Buren verder lezen.

Hollum

De vuurtoren Bornrif in Hollum op Ameland Een van de bijzondere gebouwen in Hollum op Ameland is De Verwachting, een prachtige molen die al eeuwenlang op het eiland te bewonderen is. Sinds enkele jaren is deze molen weer volledig operationeel als graanmolen voor de bakkers. Letterlijk een reis terug in de tijd [...] Hollum verder lezen.

Nes

Nes op Ameland met de kenmerkende dorpstoren De aankomsthaven van de veerdienst naar Ameland is Nes. Mede hierdoor en de jachthaven die er te vinden is, zijn er genoeg leuke uitstapjes voor toeristen te vinden. Zo zijn er om te beginnen alleen al de 50 rijksmonumenten die het dorp rijk is, waaronder [...] Nes verder lezen.

Wat te doen op Ameland - Natuurgebieden

Van de oost- tot westkant van het eiland, is Ameland bezaait met natuurreservaten. Niet al deze reservaten zijn zomaar toegankelijk, aangezien de natuur actief beschermd wordt. Van de natuurreservaten is het Oerd, ook wel de Oerderduinen, aan de oostkant gelegen, met daarachter het zandvlak de Hon.

Ook Neerlands Reis, de kwelder aan de westzijde is beschermd gebied. Naast de beschermde gebieden is er op het eiland ook veel graslandschap te vinden. Wist u trouwens dat Ameland het enige Waddeneiland is waar ook reeën voorkomen?

De Hôn

Natuurgebied De Hôn op Ameland Ook De Hôn, gelegen ten oosten van Het Oerd, valt onder het beheer van It Fryske Gea (Het Friese Landschap). Waar oude duinen het landschap van De Oerd domineren, zijn nieuw gevormde duinen kenmerkend voor De Hôn. Hier treft u verder een kolonie lepelaars aan [...] De Hôn verder lezen.

Het Oerd

Het Oerd ook wel de Oerduinen op Ameland Beheerd door It Fryske Gea (Het Friese Landschap), is natuurgebied Het Oerd op Ameland een natuurrijke combinatie van oude duinen en duinvalleien die door het zeewater worden bevochtigd. Dit heeft als gevolg dat het gebied van een diversiteit aan planten voorzien is. Aan de oostkant [...] Het Oerd verder lezen.

Wat te doen op Ameland - Evenementen

Een dagje uit in de geschiedenis van het mooie Ameland beleeft u tijdens o.a. de Hollumer Molendag en de Ambachtelijke dag Ballum.

Wat er nog meer te doen is? Hieronder vindt u de eerstvolgende evenementen en uitjes op Terschelling die gepland staan.

december

zaterdag 29 december

zondag 30 december

januari

dinsdag 01 januari

februari