Vakantie op Ameland

Zonvakantie op AmelandWeekendje Ameland? Met maar liefst 60 vierkante kilometer natuur, cultuur en geschieden is een bezoek aan Ameland zeker een aanrader! Deze diamant van de Waddenzee is een garantie voor een heerlijke vakantie dankzij de vele stranden, vriendelijke eilandbewoners en rijke natuurgebieden. Het eiland heeft in totaal rond de 3500 inwoners en jaarlijks een half miljoen bezoekers.

Om nog maar enkele cijfers te noemen, zijn er gezamenlijk wel 115 monumenten te vinden op Ameland. Waaronder vele woonhuizen die hun authentieke karakter bewaard hebben. Leuk om te bezoeken dus tijdens een vakantie of weekendje Ameland.

Veerboot Rederij Doeksen naar Ameland Het weer op Ameland Stranden op Ameland Weekendje Ameland

Bezoek Ameland met Wagenborg

Met de veerboot van Wagenborg de oversteek naar Ameland makenUw bezoek aan Ameland begint met de oversteek met Wagenborg maken van Holwerd naar Nes. Waar u aan boord van de ‘Sier’ of van de ‘Oer’ ongeveer drie kwartier de tijd heeft om in de vakantiestemming te komen.

Wat betreft vertrektijden gaan op vrijdag en zaterdag de veerboten om het uur van 7:30 tot 20:30 heen en weer. Voor alle vertrektijden raden we het overzicht van Wagenborg aan.

U kunt uw auto op Ameland meenemen, maar voor het optimale vakantiegevoel raden we aan om gewoon heerlijk de fietsroutes op Ameland te verkennen. U kunt uw fiets zelf meenemen of bij één van de vele fietsverhuur bedrijven op het eiland huren.

Het weer tijdens uw vakantie op Ameland

Kom genieten van het zeeklimaat op AmelandZowel in de zomervakantie als in de winter is het gegarandeerd lekker uitwaaien op Ameland! Met een zeeklimaat is het voordeel van Ameland dat eventuele wolken minder lang blijven hangen.

Logischerwijs duren buitjes dus ook minder lang. En heeft u in de zomer het voordeel dat het zomerse weer vergezeld gaat van een koel briesje. In het najaar kan het door de warme zeelucht voorkomen dat er vaker een buitje valt, maar ook deze zijn zo voorbij. De gemiddelde temperatuur in juli ligt rond de 20 graden en in augustus rond de 22 graden!

Bezoek maar liefst 27 kilometer strand

Stranden op Ameland voor een heerlijke strandvakantieAan stranden is er natuurlijk op Ameland geen tekort. De totale lengte van het strand is dan ook maar liefst 27 kilometer! Ameland heeft verder schone en goed verzorgde stranden bij de badstranden Buren, Hollum en Nes die jaarlijks de Blauwe vlag ontvangen. Een bezoekje waard!

In de zomermaanden kunt u er bij deze stranden op Ameland ook van op aan dat er voldoende bewaking is. En wist u dat er in deze periode ook een strandrolstoel, de Tiralo, te verkrijgen is? Honden mogen mee op het strand, maar bij deze bewaakte gedeeltes moeten ze aangelijnd worden.

Badstrand Hollum

Badstrand Hollum op Ameland Een van de redenen om tijdens uw vakantie op Ameland Hollum te bezoeken, is dat u er de meeste vierkante meters publiek strand aantreft. Aan de zuidkant is het strand relatief smal met diverse voorzieningen zoals het verhuur van zeilboten. Aan de westkant kunt u [...] Badstrand Hollum verder lezen.

Badstrand Nes

Badstrand Nes op Ameland Het badstrand Nes is 's zomers een populaire locatie onder vele toeristen. Dit mede dankzij de ligging dichtbij Nes en de aankomsthaven van de veerboot. Het voordeel is dat het strand zo lang is dat u aan beide kanten maar een klein een stukje door [...] Badstrand Nes verder lezen.


Badstrand Buren

Badstrand Buren op Ameland Het badstrand van Buren op Ameland bruist van de gezelligheid in de zomer. Niet zo vreemd met zowel vakantieparken en huisjes als het strandhotel Buren aan Zee op loopafstand. Zo wandelt u óf rechtstreeks het strand op en parkeert u uw handdoek in het mulle [...] Badstrand Buren verder lezen.

Groene strand Ballum

Groene strand Ballum op Ameland Het groene strand bij Ballum vereist wat stappen voordat u bij de golvende zee bent. Maar laat u hierdoor niet ontmoedigen, het resultaat is zeker de moeite waard! Waarom groen? Omdat het strand bij vloed vol loopt en dan vervolgens zeer vruchtbare slib achterlaat. Waarop [...] Groene strand Ballum verder lezen.

Tips voor een weekendje Ameland

Beleef het eiland vanaf de grond of vanuit de lucht tijdens een weekendje AmelandNaast het eiland zelf is ook de lucht erboven voor velen de reden voor een weekendje Ameland. Zo komen er wekelijks tientallen enthousiastelingen richting Ballum om daar hun rondvlucht over het eiland te beginnen. Of een parachutesprong te maken die een onvergetelijk uitzicht over de Wadden garandeert.

Natuurgebieden de Hôn en het Oerd dragen ook een steentje bij aan de eilandervaring op Ameland. Ontdek de kolonie lepelaars die zich er hebben gevestigd of ga op excursie tussen de broedende vogels tijdens uw bezoek.

Ook aan evenementen is op het eiland geen tekort. Combineer uw bezoek aan Ameland bijvoorbeeld met het dorpsfeest in Nes of het straatfestival Rôggefeest om een extra dimensie aan uw vakantie te geven.

Wat te doen op Ameland Vakantieparken Ameland Hotels Ameland