Ameland vakantie

Welkom op Ameland, ongeveer 60 vierkante kilometer natuur, cultuur en geschiedenis! Deze diamant van de Waddenzee is een garantie voor een heerlijke vakantie dankzij de vele stranden, vriendelijke eilandbewoners en rijke natuurgebieden. Het eiland heeft in totaal rond de 3500 inwoners en jaarlijks een half miljoen bezoekers. Een heerlijke vakantiebestemming met genoeg leuke dingen te doen!

Om nog maar enkele cijfers te noemen, zijn er gezamenlijk wel 115 monumenten te vinden op Ameland, waaronder vele woonhuizen die hun authentieke karakter bewaard hebben. Ideaal dus voor een weekendje weg of een weekje er op uit

Veerboot Het weer Stranden Weekendje weg

Ameland vakantie - Veerboot Wagenborg

Met de veerboot van Wagenborg de oversteek naar Ameland makenU kunt de oversteek naar Ameland met Wagenborg maken van Holwerd naar Nes, waar u aan boord van de ‘Sier’ of van de ‘Oer’ ongeveer drie kwartier de tijd heeft om in de vakantiestemming te komen. Wat betreft vertrektijden gaan op vrijdag en zaterdag de veerboten om het uur van 7:30 tot 20:30 heen en weer. Voor alle vertrektijden raden we het overzicht van Wagenborg aan.

U kunt uw auto op Ameland meenemen, maar voor het optimale vakantiegevoel raden we aan om gewoon heerlijk de fietsroutes op Ameland te verkennen. U kunt uw fiets zelf meenemen of bij één van de vele fietsverhuur bedrijven op het eiland huren.

Ameland vakantie - Het weer

Kom genieten van het zeeklimaat op AmelandZowel in de zomervakantie als in de winter is het gegarandeerd lekker uitwaaien op Ameland! Met een zeeklimaat is het voordeel van Ameland dat eventuele wolken minder lang blijven hangen.

Logischerwijs duren buitjes dus ook minder lang en heeft u in de zomer het voordeel dat het zomerse weer vergezeld gaat van een koele bries. In het najaar kan het door de warme zeelucht voorkomen dat er vaker een buitje valt, maar ook deze zijn zo voorbij. De gemiddelde temperatuur in juli ligt rond de 20 graden en in augustus rond de 22 graden!

Ameland vakantie - Stranden

Stranden op Ameland voor een heerlijke strandvakantieAan stranden is er natuurlijk op Ameland geen tekort. De totale lengte van het strand is dan ook maar liefst 27 kilometer! Ameland heeft verder schone en goed verzorgde stranden bij de badstranden Buren, Hollum en Nes die jaarlijks de Blauwe vlag ontvangen.

In de zomermaanden kunt u er bij deze stranden op Ameland ook van op aan dat er voldoende bewaking is en wist u dat er in deze periode ook een strandrolstoel, de Tiralo, te verkrijgen is? Honden mogen mee op het strand, maar bij deze bewaakte gedeeltes moeten ze aangelijnd worden.

Stranden verder lezen

Ameland vakantie - Weekendje weg

Beleef het eiland vanaf de grond of vanuit de lucht tijdens een weekendje AmelandBehalve voor wat er zich op het eiland bevindt, is Ameland ook een populaire bestemming voor een weekendje vanwege de lucht erboven. Zo komen er wekelijks tientallen enthousiastelingen richting Ballum om daar hun rondvlucht over het eiland te beginnen of een parachutesprong te maken die een onvergetelijk uitzicht over de Wadden garandeerd.

Ook natuurgebieden de Hôn en het Oerd dragen een steentje bij aan de eilandervaring op Ameland. Ontdek de kolonie lepelaars die zich er hebben gevestigd of ga op excursie tussen de broedende vogels.

Ook aan evenementen is op het eiland geen tekort. Combineer uw weekendje Ameland bijvoorbeeld met het dorpsfeest in Nes of het straatfestival Rôggefeest om een extra dimensie aan uw vakantie te geven.

Wat te doen op Ameland Vakantieparken & huisjes Hotels